Wat is DEB?

Energiebesparing draagt bij aan lagere kosten voor jouw onderneming. DEB is het online platform dat ondernemers helpt bij het vinden van energiebesparende maatregelen die jij kunt nemen binnen jouw bedrijf. 

Welke installaties en onderdelen van een bedrijf kunnen er eigenlijk verduurzaamd worden?

Om dit overzichtelijk te houden heeft RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing (EML) opgesteld. Deze lijst is van toepassing op ondernemers die wettelijk energiebesparings- en informatieplichtig zijn, maar ook ondernemers die buiten de wettelijke verplichting vallen en energie willen besparen. DEB is er voor alle ondernemers.

Erkende Maatregelenlijst

De Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing is onderverdeeld in drie categorieën (Gebouwen, Faciliteiten, Processen). Door op de verschillende categorieën en maatregelen te filteren die voor jouw organisatie van toepassing zijn, zie je direct hoe jouw bedrijf aan de energiebesparings- en informatieplicht kan voldoen en hoe je energiebesparend kunt ondernemen. Alle maatregelen zijn binnen een periode van vijf jaar terug te verdienen.

De missie van DEB

Ondernemers hebben altijd wat te doen binnen het bedrijf. Maar aan een onderwerp als energiebesparing, komt niet iedereen toe. Daarom is DEB ontstaan. DEB staat voor Duurzaam. Energie. Besparen. Een online platform, speciaal gecreëerd voor mkb-ondernemers. Het wegnemen van obstakels zodat energiebesparing eenvoudig, haalbaar en betaalbaar wordt. Zo maken we Nederland samen elke dag een stukje duurzamer. En dat is winst voor ons allemaal.

Het doel van DEB

DEB heeft als doel om het onderwerp energiebesparing eenvoudiger te maken. We brengen informatie over wettelijke verplichtingen en financiële voordelen samen in begrijpelijke taal, om zo handelingsperspectief voor ondernemers te bieden. Zo wil DEB ondernemers laten zien dat duurzaamheid niet altijd geld hoeft te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. En bij het maken van die keuzes willen wij ondernemers helpen.

Wettelijke verplichting

Voor veel bedrijven zijn energiebesparende maatregelen wettelijk verplicht. Maar DEB biedt uiteraard ook ondernemers die buiten de wettelijke verplichting vallen hulp met een praktische aanpak.

Financieel voordeel

Energiebesparing draagt bij aan lagere kosten voor je onderneming. DEB laat zien welke energiebesparende maatregelen binnen 5 jaar een positief rendement opleveren.

Duurzaam ondernemen

Vrijwillig een bijdrage leveren aan verduurzaming? De wereld leefbaar houden voor toekomstige generaties? Dan is actief ingrijpen belangrijk. Ook jij kunt hierbij helpen door energiebesparend te ondernemen.

Heb je nog vragen?

In ons nieuws- en kennisgedeelte op de website vind je praktisch ingestoken artikelen over energiebesparing. Hierin komen onder andere collega-ondernemers uit verschillende branches aan het woord.