DEB helpt ondernemers met energiebesparing

Grondstof- en energieprijzen stijgen sterk. Er is een toenemende druk op hulpbronnen en milieu. En de overheid eist dat bedrijven verduurzamen. DEB helpt je met praktische informatie, bruikbare tips en handige tools.

Doe de Quickscan en ontdek wat kan en wat moet.

DEB: kosteloos en onafhankelijk

DEB is hét online platform dat jou als mkb-ondernemer helpt bij het vinden van energiebesparende maatregelen die je moet of kunt nemen binnen jouw bedrijf. DEB is een initiatief van MKB-Nederland en helpt je kosteloos en op onafhankelijke basis.

platform voor energiebesparing en verduurzaming

De missie van DEB

Ondernemers hebben altijd wat te doen binnen hun bedrijf. Aan een onderwerp als energiebesparing komt niet iedereen toe. Daarom is DEB ontstaan. DEB staat voor Duurzaam Energie Besparen. Dit online platform is speciaal ontwikkeld voor mkb-ondernemers. Om efficiënt werk te kunnen maken van energiebesparing. Zo maken we Nederland elke dag een stukje duurzamer. En dat is winst voor ons allemaal.

Het doel van DEB

DEB maakt energiebesparing voor mkb-ondernemers zo eenvoudig mogelijk. We brengen informatie over wettelijke verplichtingen en financiële voordelen samen in begrijpelijke taal. Hiermee willen we ondernemers handelingsperspectief bieden. We laten mkb-ondernemers zien dat duurzaamheid niet altijd geld hoeft te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt.

Heb je nog vragen?

Kijk dan ook even onder ‘nieuws en kennis’. Daar vind je veel antwoorden, informatie
over subsidies, verhalen van andere ondernemers, concrete kennisdossiers met de
meest actuele informatie voor jou maar ook stappenplannen en
voorbeeldberekeningen.