Thema

Verduurzaming vervoer

De overgang naar elektrisch rijden versnelt in hoog tempo. We rijden meer en meer naar oplaadpunten in plaats van tankstations. Waarom zou je vervoer verduurzamen? 

DEB licht graag toe hoe je verlichting optimaal in kunt zetten in jouw bedrijf.
vervoer

Dossier: slim verlichten

Verlichting is functioneel, het inspireert, geeft energie, comfort en een gevoel van veiligheid.

Met het (kosteloze) themadossier Slim verlichten vind je alle informatie en kun je direct aan de slag met het verbeteren van de lichtopbrengst en het voorkomen van onnodig energieverbruik.

Vraag het de expert

Kun je jouw vraag/antwoord niet vinden? Vraag het de expert. Stel je vraag (kosteloos) via onze eHelpdesk aan een van onze MKB Energieadviseurs.

Elektrisch rijden is over het algemeen voordeliger dan rijden met een traditionele auto, voornamelijk vanwege de fiscale voordelen die door de overheid worden verstrekt. Hoewel de initiële kosten van een elektrische auto mogelijk hoger zijn, zijn de operationele kosten aanzienlijk lager. Elektrisch rijden is duurder in aanschaf en verzekering, maar goedkoper in onderhoud, brandstof en bijtelling. Hierdoor is elektrisch rijden op lange termijn voordeliger. 

Elektrische auto’s hebben doorgaans lagere onderhoudskosten vanwege minder bewegende onderdelen en slijtage. Ze bieden een stille en soepele rijervaring dankzij de directe kracht van elektrische motoren. 

Moderne elektrische auto’s hebben dankzij verbeteringen in batterijtechnologie een steeds groter wordend rijbereik. 

Ja, elektrisch rijden vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, maar ook de uitstoot van schadelijke gassen en fijnstof. 

Ja, overheden en instanties wereldwijd hebben plannen aangekondigd om het gebruik van elektrische voertuigen te bevorderen met subsidies, infrastructuurinvesteringen en beleidsmaatregelen. 

Staat je vraag er niet bij? Stel je vraag via de chat!

Subsidies en financiële regelingen

Om de aanschaf of leasing van elektrische auto’s te bevorderen, zijn er verschillende fiscale voordelen beschikbaar voor zakelijke bestuurders. Enkele mogelijkheden zijn: 

Je kunt lokale overheidsinstanties en onze MKB energieadviseurs raadplegen voor specifieke informatie over beschikbare financiële ondersteuning.