Hét platform voor energiebesparing en verduurzaming van De Nederlandse Associatie

MKB Nederland
Een initiatief van De Nederlandse Associatie in samenwerking met MKB-Nederland, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Wie energie bespaart, bespaart kosten en onderneemt duurzaam. Wat je motivatie ook is, DEB helpt je hierbij. DEB is een onafhankelijk online platform voor ondernemers en wordt kosteloos aangeboden.

DEB geeft inzicht in mogelijke energiebesparende maatregelen die in korte tijd terug te verdienen en die vanuit de wet verplicht zijn.

Als je meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas op jaarbasis verbruikt, ben je verplicht om alle energiebesparende maatregelen te treffen die je binnen 5 jaar kunt terugverdienen.  Deze maatregelen zijn recentelijk aangepast en staan nu op de Erkende Maatregelen Lijst (EML) die in DEB is opgenomen.

Heb je de deadline voor de informatieplicht gemist? Rapporteren kan en moet nog steeds. Zorg dat je dit alsnog doet, want vanaf 1 januari 2024 handhaven de omgevingsdiensten.

De Nederlandse Associatie

De Nederlandse Associatie (DNA) verenigt Nederlandse branche-, beroeps- en belangen- organisaties, federaties, fondsen en bonden.

Inzet op duurzame energie en energiebesparing is harder nodig dan ooit. Nederland heeft de ambitie uitgesproken om klimaatneutraal te zijn in 2025. Dat vraagt inzet van overheden, het bedrijfsleven en inwoners. Verenigingen kunnen hier ook een rol in spelen. Daarom support DNA het platform DEB. Verenigingen die lid zijn van DNA kunnen hún achterban met hulp van DEB weer ondersteunen in het voldoen aan de informatieplicht en de uitdagingen op het gebied van energiebesparing.

Top 3 quick wins

Slimme led-verlichting

Die automatisch in- en uitschakelt en werkt op een tijdklok.

Ventilatie

Voorkom onnodig draaien van de ventilatie door sensors en tijdschakelaars.

Isolatie

Voorkom warmteverlies via deuren, muren en dak.

Het laatste nieuws

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Wet- en regelgeving, Nieuws
Nieuwe rapportageverplichting voor Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)
Winnaars EZK Energie Award 2024
Nieuws
EZK Energie Award 2024: de winnaars in energiebesparing
Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf