Stap in bij het DEB partner­programma

Als DEB partner help je jouw achterban:

Het team van DEB ondersteunt en ontzorgt je in de communicatie richting je achterban. Aan het DEB partnerschap – een initiatief van MKB-Nederland – zijn geen kosten verbonden.

Meer weten?

Sluit je aan bij meer dan 75 partners:

Wat is DEB?

DEB is het onafhankelijke platform dat mkb-ondernemers stap voor stap op weg helpt naar energie- en kostenbesparing. Dit doen we met relevante informatie, tips en tools. In samenwerking met onze DEB partners maken we energiebesparing in 3 stappen mogelijk.

1. Onderzoeken
2. Organiseren
3. Besparen

De voordelen van het DEB partnerschap

Meer weten?
Meld je aan als DEB partner

Wil je de voordelen van DEB delen met je achterban? Of wil je meer informatie over het programma? Neem dan contact op met Frank Koreman, onze programmamanager. Hij vertelt graag alles over de mogelijkheden!

Meest gestelde (partner)vragen

Er is veel winst te behalen voor ondernemers die actief aan de slag gaan met energiebesparing. Tegelijkertijd bereid je als ondernemer je bedrijf voor op een duurzame toekomst. We weten ook dat ondernemers nooit klaar zijn met hun werk. Er is altijd iets te doen. Aan een onderwerp als energiebesparing kom je mogelijk onvoldoende of niet toe. Daarom is DEB ontstaan. DEB staat voor Duurzaam, Energie, Besparen. We willen met DEB obstakels wegnemen zodat energiebesparing eenvoudig, haalbaar en betaalbaar wordt. Zo maken we Nederland samen elke dag een stukje duurzamer. En dat is winst voor ons allemaal.

De Energiebesparingsplicht geldt voor alle locaties van bedrijven en instellingen met een verbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of vanaf 25.000 m3 aardgas (of een equivalent zoals stadsverwarming). Deze locaties dienen energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. De overheid heeft hiertoe een Erkende Maatregelen energiebesparing (EML) opgesteld. Deze bestaat uit 3 categorieën: Gebouwen, Faciliteiten en Processen. Met de EML kunnen locaties aan de energiebesparingsplicht worden voldaan. Locaties met een Energiebesparingsplicht dienen aan de Rijksoverheid te rapporteren over energiebesparende maatregelen. Deze Informatieplicht energiebesparing is vierjaarlijks. De deadline is 1 december 2023.

Nieuw is de Onderzoeksplicht voor organisaties die meer dan 10 miljoen kWh elektriciteit of meer dan 170.000 m3 aardgas (of een equivalent) per jaar verbruiken.

Val je als mkb-ondernemer buiten de plichten maar wil je weten hoe je energiebesparend kunt ondernemen? Ook dan kun je de EML stappen doorlopen. Hoe sneller je de maatregel oppakt, hoe sneller je profiteert van lagere energiekosten!

Je kunt kosteloos gebruik maken van de vele voordelen van het DEB partnerschap. Neem voor een vrijblijvend informatie-/kennismakingsgesprek contact op met onze Partnermanager Frank Koreman.

Aan het DEB partnerschap zijn geen kosten verbonden.