Autoschadeherstel

“Onze zonnepanelen zijn binnen drie jaar terugverdiend.”

Aantal zonnepanelen
170
Terugverdiend in:
3 jaar

Welke maatregelen heeft Blank Autoschade genomen?

170 zonnepanelen
Afvalscheiding
Tweedehands onderdelen gebruiken
160 ledlampen

Investeringen betalen zich altijd weer terug
Steeds meer bedrijven in de autoschadeherstelbranche beginnen met energie besparen. Ook Blank Autoschade doet hier hard aan mee. Zijn bedrijf scoorde zelfs 91% in de MVO-module van FOCWA. John Blank vertelt zelf hoe het hem gelukt is. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Voor Blank Autoschade is MVO vanzelfsprekend. “Sinds ik 30 jaar geleden voor mijzelf ben begonnen staat toekomstbestendig werken al op de agenda. Dat zie je in de maatregelen die we hebben genomen, maar ook in de manier van werken.

Zo hebben we enkele jaren geleden 170 zonnepanelen laten plaatsen die nu onze stroomvoorziening groener maken. Ook scheiden we afval en als het kan gebruiken we tweedehands onderdelen. MVO zit dus echt in onze bedrijfsvoering verweven”, vertelt Blank. 

 

Financieel voordeel is enorm 

Uiteraard is voor ons het stukje verantwoordelijkheidsgevoel belangrijk, maar ook het financiële aspect. Zonnepanelen leveren bijvoorbeeld dik geld op. Bij de aanschaf kregen we daar veel subsidie op en we zijn daar direct op ingegaan. Daarom hebben we die panelen er nu na drie jaar alweer uit, waardoor we de komende vijftien jaar enorm veel gaan besparen op energiekosten. 

 

Geld komt vanzelf weer terug 

Niet iedereen ziet een investering in duurzame maatregelen zitten. Daar heeft Blank wel begrip voor. “Maar vergeet niet dat het geld vanzelf weer terugkomt in je portemonnee. Ik heb bijvoorbeeld ooit 160 TL-lampen vervangen. Want zodra je ‘s ochtends binnenkwam en het licht aan had gezet, ging de teller lopen. En snel ook.  

 

Nu er ledverlichting hangt hebben we misschien wel een investering moeten doen, maar je bent op de lange termijn een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet.” 

Lange termijn visie 

Blank Autoschade denkt overduidelijk niet alleen aan de korte termijn. “De duurzame lange termijn visie past bij ons bedrijf. Je wilt toch ook liever dat een klant tien keer terugkomt? En dat die klant jou aanraadt bij familie en vrienden omdat ze tevreden zijn? We zitten in de vrije sector en doen niet aan reclame. Toch groeit onze omzet al 30 jaar lang met 10 tot 20% per jaar.” 

 

Van het gas af 

Op dit moment heeft Blank een score van 91% in de MVO-module van FOCWA. Wat er nog kan gebeuren? “We moeten eigenlijk nog van het gas af met onze spuitcabines. Die worden namelijk nog met gas verwarmd. Wellicht kunnen we die in de nabije toekomst laten draaien op groene stroom of iets anders duurzaams wat kosten bespaart. Dat zullen we dan ook zeker doen.” 

 

Hameren op duurzaamheid 

Bij Blank Autoschade wordt duurzaamheid niet alleen gewaardeerd op kantoor. Ook op de werkvloer wordt duurzaamheid als gedachtegoed gewaardeerd. “Mijn zoon lijkt bijvoorbeeld als twee druppels water op mij. En de rest van ons team van zes medewerkers heeft duurzaamheid ook hoog op de agenda staan.

We besteden er aandacht aan tijdens vergaderingen en functioneringsgesprekken, want iedereen moet het op orde hebben”, sluit Blank af. 

Deel dit verhaal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees nog meer inspirerende verhalen!

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Hoe gaat het met… De Noord-Hollandse Bierbrouwerij (Uitgeest)

Interview

Duurzame glascoating: energie-efficiëntie, gezondheid voor de mens en CO2 reductie in één

Interview

Delicia ontkoppelt van gas: 30% energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.