Interview

Dubbele winst met groen werkgeluk

Energie besparen én een comfortabele werkplek creëren die positieve energie oplevert bij medewerkers? Interieurbouwer INTOS vertelt hoe dat kan.

Ook in de wereld van de interieurbouw groeit het bewustzijn over duurzaamheid gestaag. Bedrijven streven niet alleen naar esthetiek en functionaliteit, maar ook naar milieuvriendelijke en gezonde werkomgevingen. In dit artikel deelt Koninklijke CBM een praktijkverhaal bij INTOS, een toonaangevende interieurbouwer in de Haarlemse Waarderpolder, dat zich inzet voor energiebesparing en het optimaliseren van werkplekken.

KAM-coördinator Roy Levinson en Duurzaamheidscoördinator Robert Mollee werken samen aan  de verdere verduurzaming INTOS. Het eerste aandachtspunt was het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, vooral in de werkplaats, waar medewerkers klaagden over onaangename temperaturen tijdens warme zomerdagen. Roy en Robert zagen dit als een kans om te investeren in binnenklimaatsensoren om een beter inzicht te krijgen in de temperatuurverloop in verschillende ruimtes van INTOS. Door deze gegevens konden ze niet alleen het comfort van medewerkers verbeteren, maar ook kostenefficiënte maatregelen treffen.

Het gebruik van binnenklimaatsensoren stelde hen in staat om de temperatuurregeling te optimaliseren, waarbij vooral bleek dat instellingen in de weekenden niet optimaal waren. Door deze aanpassingen realiseerde INTOS aanzienlijke energiebesparingen, wat niet alleen financiële voordelen opleverde, maar ook bijdroeg aan een milieuvriendelijker bedrijfsvoering. Naast temperatuurmetingen bieden de sensoren ook inzicht in fijnstofdeeltjes, concentratie van vluchtige stoffen en luchtvochtigheid. Deze gegevens helpen bij het creëren van een veilige en comfortabele werkomgeving, wat essentieel is voor het welzijn van de medewerkers.

Roy en Robert delen hun ervaringen graag met collega-ondernemers in de interieurbouwbranche. Ze benadrukken het belang van meten om betere beslissingen te nemen op het gebied van arbeidsomstandigheden en bedrijfsvoering. Deze proactieve benadering resulteerde niet alleen in verbeterde werkomstandigheden, maar ook in een hogere tevredenheid onder medewerkers.

Het verhaal van Roy Levinson en Robert Mollee bij INTOS illustreert het belang van verduurzaming in de interieurbouwsector. Door te investeren in binnenklimaatsensoren en proactief te reageren op feedback van medewerkers, slaagde INTOS erin om niet alleen de arbeidsomstandigheden te verbeteren, maar ook kosten te besparen en het milieu te sparen. Dit praktijkverhaal biedt waardevolle inzichten voor andere bedrijven die streven naar een duurzamere toekomst.

Wil je meer informatie over de binnenklimaatsensoren of energiemanagement systemen? Neem dan contact op met Koninklijke CBM.

Het project Binnenklimaat is een initiatief van Koninklijke CBM, branchevereniging voor Interieurbouw en Meubelindustrie en wordt met goedkeuring van sociale partners gefinancierd vanuit het Sociaal Fonds Meubelindustrie.

Deel dit verhaal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees nog meer inspirerende verhalen!

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Interview

Romynox trots op BREEAM-excellent gecertificeerde gebouw

Interview

Elektrische truck verslaat diesel

Netcongestie? “Afwachten is geen optie. Ik wil verder.”

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.

Webinar 15 oktober 2024: Netcongestie begrijpen en oplossen. Initiatief van Rabobank en MKB-Nederland.