Interview

“Lift mee op de draagkracht van een groter geheel”

Gelegen aan de oude postkoetsroute van Heerenveen naar Dordrecht, speelt Postillion Hotels al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw een grote rol. DEB sprak over verduurzaming met Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur van het hotel.

Ingewikkeld thema

Duurzaamheid is een breed begrip en altijd in ontwikkeling. Dat maakt het soms wel ingewikkeld. Dat merkt ook Erik-Jan. “We zien dat het een steeds belangrijker onderwerp wordt. Vanuit de overheid en internationale klanten wordt er steeds meer gevraagd om duurzaamheid. Omdat wij een vrij oude hotelketen zijn, neemt dat met zich mee dat veel panden ook nog flinke stappen te zetten hebben. We verbruiken dus nog veel energie.”

Aandacht met impact

Postillion Hotels heeft als doel om te investeren in zaken die een impact hebben op mens en omgeving. “We doen daarom aan afvalverwerking”, legt Erik-Jan uit. “Uit afval kan je veel energie halen. Maar ook eten moet je niet verspillen. Daarom werken we samen met onder andere de Verspillingsfabriek. Daarnaast willen we elektrisch vervoer laagdrempeliger maken. We hebben alleen geen onbeperkt budget. We moeten dus kijken naar wat we kunnen betalen. Een adviseur helpt ons hierbij. Zo hebben we inmiddels overal ledverlichting, een beter gebouwbeheersysteem en nieuwe CV-ketels.”

Aanbestedingen

Postillion Hotels richt zich op een specifieke markt: groepen van zeshonderd tot duizend personen die komen vergaderen of converseren. “Soms zit daar ook de overheid tussen”, legt Erik-Jan uit. “Dan komt het vaak op een aanbesteding neer. Je maakt dan gewoon meer kans om gekozen te worden als je duurzaam bent.”

Green Business Club

Postillion Hotels is onderdeel van de Green Business Club, een zakelijk initiatief dat bestaat uit ondernemers uit verschillende regio’s. “In die club hebben we bijvoorbeeld al bereikt dat we de afwatering in een gebied hebben verbeterd, er wordt minder plastic gebruikt en we hebben in Bunnik een bandenspannings machine gezet op de parkeerplaats. Dat scheelt enorm veel CO2. We onderzoeken nu de mogelijkheden voor een groen dak.”

Lift mee

“Andere ondernemers doen er goed aan om duurzaamheid eens slim te bekijken. Dan kan er heel veel. Sluit bijvoorbeeld ook aan bij een Green Business Club. Dan lift je mee op de draagkracht van een groter geheel. Op die manier zet je altijd grotere stappen dan in je eentje.

DEB helpt je geld te besparen op je energierekening

Deel dit verhaal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees nog meer inspirerende verhalen!

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Hoe gaat het met… De Noord-Hollandse Bierbrouwerij (Uitgeest)

Interview

Duurzame glascoating: energie-efficiëntie, gezondheid voor de mens en CO2 reductie in één

Interview

Delicia ontkoppelt van gas: 30% energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.