Interview

Combinatie van unieke Nederlandse innovaties op CBM-dak

Sinds begin juni 2023 wekken we onze eigen stroom op bij CBM. Niet dat dit zo spannend is, maar wel dat we dit doen met een unieke combinatie van Nederlandse innovaties!

Het dak is voorzien van speciale Roofclix tegels die ervoor zorgen dat de ruimte onder het platte dak gekoeld wordt. Dit scheelt enorm in onnodige instraling en warmteophoping in de kantoren. De witte tegels zorgen ook voor veel reflectie en daardoor 8% meer opbrengt van de zonnepanelen.

De onderconstructie van Rable is een zelfdragende constructie, zodat het CBM-dak helemaal niet belast wordt en geen enkele ballast heeft. Bovenop dit montagesysteem zijn de 100% recyclebare lichtgewicht zonnepanelen van Solarge gemonteerd. Zowel Solarge als Rable zijn recent veel in het nieuws geweest en zorgen ervoor dat 50% van de moeilijk tot niet-ontwikkelbare  platte daken in Nederland toch voorzien kunnen worden van zonnepanelen.

Met de huidige energieprijzen zien we dat zon en wind de belangrijkste dragers worden van de toekomst tegen de laagste kosten.

Zie hier de dronebeelden:

Deel dit verhaal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees nog meer inspirerende verhalen!

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Interview

Dubbele winst met groen werkgeluk

Adviesbureau

Jeroen Sloof van Bureau Bos: “We moeten denken in oplossingen.”

Adviesbureau

‘Ons doel was om de markt transparantie te bieden op het gebied van energie-inkoop’

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.