Interview

“Als vereniging heb je een ondersteunende rol”

NVPI is de branchevereniging waar ondernemers uit de entertainmentindustrie samenkomen. NVPI vertegenwoordigt Nederlandse muziekmaatschappijen en distributeurs van audiovisuele media.

Met ca. 125 leden en grote namen als [PIAS], 8ball Music, Armada Music, Sony Music Entertainment Netherlands, Universal International Music, Warner Music Benelux, Dutch FilmWorks, Independent Films, The Walt Disney Company (Benelux), Universal Pictures Benelux en Warner Bros. Entertainment, is het volgens NVPI directeur Anne de Jong een eer om die groep te vertegenwoordigen.

Focus op vertegenwoordiging

De entertainmentbranche bestaat uit veel stakeholders die als geheel, maar ook als bedrijf, vertegenwoordigd en ondersteund moeten worden. “Onze vereniging helpt daarbij”, vertelt Anne.

“We zitten altijd met belangrijke vraagstukken, waaronder collectieve geldstromen als thuiskopiegelden, leenrecht en naburige rechten. Het is een complexe wereld. Onze vereniging heeft daarin echt een ondersteunende rol.”

We willen dingen mogelijk maken

NVPI heeft dus een duidelijk rol ingenomen. “We ondersteunen ondernemers vooral bij onderwerpen die complex zijn”, gaat Anne verder. “Die rol willen we echt wel innemen, want uiteindelijk zijn onze leden de ‘mogelijkmakers’. We zijn er zodat onze leden ook verder kunnen met hun bedrijf. Er komen veel dingen op ze af, ook qua wet- en regelgeving. Daar ondersteunen we onze leden graag bij.”

Duurzaamheid

Hoewel duurzaamheid nooit een groot thema is geweest binnen NVPI, komt daar mogelijk wel verandering in. “Uiteindelijk zullen we ook dat soort onderwerpen op de agenda moeten zetten”, vertelt Anne.

“We hebben het tot nu toe alleen nog niet gecommuniceerd naar onze leden. Wel weten we dat er een aantal bedrijven zijn die vanuit intrinsieke motivatie aan de slag zijn gegaan met verduurzaming van hun bedrijf.”

DEB

Om het onderwerp duurzaamheid op de agenda te zetten, wil NVPI zich meer richten op platforms zoals DEB. “Het is voor ons een mooie gelegenheid om dit onderwerp onder de aandacht te brengen”, laat Anne weten.

“Uiteindelijk zijn ook thema’s als duurzaamheid en energiebesparing vrij complex. Daar kunnen we onze leden dus prima bij helpen. We hebben enkele jaren geleden zelf ons kantoor verbouwd en duurzamer gemaakt. Een platform zoals DEB kan ondernemers snel inzicht geven in de mogelijkheden die ze hebben om duurzamer te ondernemen en daar ook nog geld mee te besparen.”

Deel dit verhaal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees nog meer inspirerende verhalen!

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Hoe gaat het met… De Noord-Hollandse Bierbrouwerij (Uitgeest)

Interview

Duurzame glascoating: energie-efficiëntie, gezondheid voor de mens en CO2 reductie in één

Interview

Delicia ontkoppelt van gas: 30% energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.