Maatregel

Plaats een loopdeur in overheaddeuren

Via een openstaande overheaddeur kan veel warmte ontsnappen. Als je een loopdeur plaatst dan kunnen medewerkers via deze deur naar binnen/buiten. Zo gaat er minder warmte verloren.
Electrische sectionaaldeur

Advies van de energieadviseur

  • Raadpleeg een professional voor advies als je overweegt om een bestaande transportdeur aan te passen. Dit voorkomt complicaties met de motortechniek van de transportdeur.
  • Zijn er ramen geplaatst in de transportdeur? Overweeg dan om een raam op te offeren voor de loopdeur. Dit is vaak een eenvoudige oplossing.

Bij transportdeuren gaat er vaak veel warmte en koelte verloren. Als de deuropening groot is en lang openstaat, neemt ook het warmteverlies toe. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een loopdeur in de buurt van de transportdeur. Via deze loopdeur kunnen medewerkers door een kleinere opening naar binnen en naar buiten. Dit resulteert in besparingen op de verwarmingskosten.

Financiële aspecten

De investering in deze maatregel verdien je meestal binnen 5 jaar terug. Vraag een offerte aan bij je installateur voor een kosteninschatting.

De wet

Er is een overheaddeur in een matig verwarmde ruimte (ten minste 15°C) aanwezig zonder aparte loopdeur of naastgelegen deur. Deze wordt gebruikt voor personentoegang.

De ruimte wordt ten minste matig verwarmd (15°C of hoger).

Niet van toepassing.

Verminder het warmteverlies via naden, kieren en andere openingen in muren en gevels.