Een centraal vacuümsysteem zorgt voor een bepaalde onderdruk. Bij weinig gebruik betekent dit dat de druk lager is dan nodig voor het proces. Op deze manier werkt het centrale vacuümsysteem meer dan nodig.
Door een frequentie- of toerenregeling toe te passen, is dit beter af te stemmen op het daadwerkelijke gebruik. Een frequentie- of toerenregeling stemt continu de gevraagde capaciteit af op het gewenste debiet. Dit gebeurt vaak door het aanpassen van de frequentie van de elektrische stroom. Het verlagen van de frequentie zorgt ook voor verlaging van het toerental van de pomp en daarmee van het elektriciteitsverbruik.
Het installeren van een frequentie- of toerenregeling maakt de machine energiezuiniger én verlengt de levensduur van de motor. De motor is ten minste van efficiëntieklasse IE2.
De frequentie- of toerenregeling is later in te bouwen, mits daar voldoende ruimte voor is. Uiteraard mag de functionaliteit van de motor niet verminderen door deze regelaar.
Vanaf 1 januari 2015 is de IE3 richtlijn voor de efficiëntie van elektromotoren van kracht. Daardoor hebben veel motoren van na deze datum al een frequentie- of toerenregelaar.
Vraag een offerte aan bij je huisinstallateur. Een frequentieregelaar is te verkrijgen vanaf circa €110.
Er is een industrieel centraal vacuümsysteem aanwezig. De centrale motor is niet toerengeregeld en houdt continu het centrale vacuümsysteem op onderdruk.
Het vacuümsysteem is voorzien van afsluitbare aansluitpunten._x000D_
De centrale vacuümmotor heeft een efficiencyklasse IE2 of hoger.
Zowel natuurlijk als zelfstandig moment: bij meer dan 700 gebruiksuren van het centrale vacuümsysteem per jaar.
Controleer regelmatig het vacuümsysteem op lekkages._x000D_
Controleer regelmatig het vacuümsetpoint en pas dit zo nodig aan.