Bij de bereiding van voedingsmiddelen is er vaak een afkoelproces. Door (vers) koelleidingwater te gebruiken, is het koelproces te bespoedigen. Er is dan minder koude nodig van de ijswaterinstallatie.
Door het splitsen van het afkoelen in een voor- en nakoelproces kun je energie besparen. Immers, door gebruik te maken van het koele leidingwater als voorkoeling, hoeft er voor de nakoeling minder ijswater te worden gebruikt en geproduceerd. Door het toepassen van twee warmtewisselaars, waarvan je er een op een leidingwatercircuit aansluit, koelt het product al aanzienlijk af. De prijs van een warmtewisselaar hangt af van het type en de installatie.
Vraag een offerte bij een gespecialiseerde installateur. De maatregel verdient zich normaalgesproken binnen 5 jaar terug.
Het volledige koeltraject wordt uitgevoerd met ijswater, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale ijswaterkoelers.
Er is voldoende ruimte voor een extra koeler._x000D_
Het opgewarmde (leiding)water moet nuttig kunnen worden gebruikt._x000D_
Het koelproces kan in twee stappen worden uitgevoerd, met een voor- en een nakoelproces, die direct na elkaar plaatsvinden.
Zowel natuurlijk als zelfstandig moment: bij meer dan 3.400 bedrijfsuren per jaar.
Niet van toepassing.