Maatregel

Pas een klokregeling toe en regel deze in

De verwarming hoeft buiten gebruiksuren niet aan te staan. Met een klokthermostaat stel je eenvoudig eenmalig de gebruikstijden in. Zo bespaar je veel energie.
In het kort
Besparing
Ontdek als ondernemer wat kan en moet met energiebesparing

Veel bedrijfsgebouwen (zoals kantoren) kunnen werken met een eenvoudige klokthermostaat. Het installeren van zo’n thermostaat is niet moeilijk. Je kunt het zelf doen.

In bedrijfshallen werkt de temperatuursregeling vaak anders. Gelukkig is het mogelijk om ook daar een klokregeling te plaatsen. Overleg met een installateur wat de mogelijkheden zijn.

Een klokthermostaat is verkrijgbaar vanaf EUR 100,00. Deze investering verdien je snel terug.

Deze maatregel moet zo snel mogelijk worden ingepland als jouw situatie voldoet aan de Technische- en Economische randvoorwaarden. Deze maatregel verdient zich over het algemeen snel terug.
Tip(s) van de energieadviseur

Onze energieadviseur geeft je graag enkele tips bij deze maatregel!

  • Het installeren van een klokthermostaat is eenvoudig. Je kunt het zelf doen.
  • Je bespaart veel energie als de klokthermostaat goed is ingesteld. Neem hier dus even de tijd voor.
De wet

Er is een verwarmingssysteem aanwezig waarbij automatische regeling voor verlaging van de temperatuur in de nacht, het weekend en/of de vakanties ontbreekt.

Niet van toepassing.

Niet van toepassing.

  • Controleer jaarlijks de klokinstellingen van het verwarmingssysteem en zorg dat deze nauw aansluiten bij de werkelijke gebruikstijden van het gebouw.
  • Regel naast de gebruikelijke openingstijden van het pand ook de vakanties in. Voor deze controle kun je gebruikmaken van de data uit het energiebeheersysteem.
Besparings­kansen

Ontdek alle 149 energiebesparende maatregelen die je terugverdient binnen 5 jaar.

DEB.nl helpt mkb-ondernemers met energiebesparing

Wil je meer kansen ontdekken om energie te besparen? Wij helpen je graag. Ontdek de top 7 van energiebesparende maatregelen. Of check wat je wettelijk moet regelen.