Maatregel

Pas een klokregeling toe en regel deze in

Als u de verwarming buiten de gebruiksuren aan laat aanstaan, kost dat onnodig energie. Met een klokthermostaat stelt u eenmalig de gebruikstijden in en bespaart u energie en kosten.
Klokthermostaat rond

Advies van de energieadviseur

  • Het installeren van een klokthermostaat is eenvoudig en kun je zelf doen.
  • Om daadwerkelijk energie te besparen, is het belangrijk dat de klokthermostaat goed is ingesteld. Zorg ervoor dat de klokinstellingen juist zijn.

Vaak wordt de temperatuur op kantoor geregeld met een eenvoudige klokthermostaat. In de bedrijfshal werkt dit vaak anders. Gelukkig is het mogelijk om ook daar een klokregeling te realiseren. U kunt overleggen met een installateur om te bespreken hoe u het energieverbruik van de verwarming kunt verminderen.

Het installeren van een eenvoudige klokthermostaat is niet moeilijk en kunt u zelf doen. Als het kantoor echter een andere regeling nodig heeft dan de bedrijfshal, waardoor de situatie complexer wordt, is het raadzaam om met een installateur te overleggen.

Financiële aspecten

Een klokthermostaat is verkrijgbaar vanaf €100. De maatregel verdient zich daarom snel terug.

De wet

Er is een verwarmingssysteem aanwezig waarbij automatische regeling voor verlaging van de temperatuur in de nacht, het weekend en/of de vakanties ontbreekt.

Niet van toepassing.

Niet van toepassing.

Controleer jaarlijks de klokinstellingen van het verwarmingssysteem en zorg dat deze nauw aansluiten bij de werkelijke gebruikstijden van het gebouw.

Regel naast de gebruikelijke openingstijden van het pand ook de vakanties in. Voor deze controle kan gebruik worden gemaakt van de data uit het energiebeheersysteem.