Een slecht geïsoleerde koel- of vriescel verliest veel koude. Het is daarom goed om de buitenkant te isoleren. Let op met koude lekken en condensatie tegen de cel en/of isolatiemateriaal. Onderzoek daarom goed waar het zinvol is om de cel te isoleren.
Specifieke plekken, zoals doorvoeringen of ontbrekende isolatie kun je repareren. Extra isolatiemateriaal kun je binnen de bestaande cel of aan de buitenzijde aanbrengen. Het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de buitenzijde is het eenvoudigst.
Het is belangrijk om een passend materiaal te kiezen in verband met de condensvorming. Het isolatiemateriaal moet een structuur van gesloten cellen hebben, een hoge dampdiffusieweerstand en een laag warmtegeleidingsvermogen. Vocht mag niet in de isolatieschil van de koelcel trekken.
Het energieverbruik van een koelcel is erg divers. Dit komt door verschil in afmetingen, temperatuur, het aantal keren dat een deur open gaat etc. Het isoleren van de koel- of vriescel is een doeltreffende maatregel en verdient zich rond de circa 5 jaar terug.
Er is een niet of onvoldoende geïsoleerde koelcel aanwezig. De isolatiedikte is ten hoogste 15 mm (Rd-waarde is 0,5 m²K/W of lager).
Niet van toepassing.
Niet van toepassing.
Controleer regelmatig de isolatie op beschadigingen en vochtproblemen volgens de leveranciersvoorschriften.