Maatregel

Isoleer de wanden van een verwarmd procesbad

Het procesbad verliest veel warmte door ongeïsoleerde wanden. Wandisolatie beperkt/voorkomt warmteverlies van het procesbad. Hierdoor daalt het elektriciteitsverbruik.
In het kort
Besparing
Ontdek als ondernemer wat kan en moet met energiebesparing

Wandisolatie van het procesbad zorgt ervoor dat de temperatuur van het procesbad op ongeveer 80°C blijft. Ook blijft de temperatuur in de ruimte rond het procesbad min of meer gelijk. Wandisolatie leidt tot een dubbele energiebesparing op zowel het warm houden van het procesbad als het koelen van de ruimte.

Vraag een offerte aan bij je (huis)installateur. De investering in deze maatregel verdien je meestal binnen 5 jaar terug.

Check aan de hand van de Technische- en Economische randvoorwaarden of je deze maatregel op een Zelfstandig moment (ofwel: ‘zo snel mogelijk’) of op een Natuurlijk moment (ofwel: ’te zijner tijd’, bij vervanging of groot onderhoud) moet worden genomen
Tip(s) van de energieadviseur

Onze energieadviseur geeft je graag enkele tips bij deze maatregel!

  • De isolatiewaarde dient minimaal 1,5 m²K/W te zijn. Dat is vergelijkbaar met 60mm glaswol.
De wet

Er is een procesbad aanwezig waarvan de wanden niet zijn geïsoleerd. Het procesbad wordt verwarmd tot een temperatuurverschil van ten minste 20°C ten opzichte van de omgeving.

Niet van toepassing.

Niet van toepassing.

Voer jaarlijks een (visuele) controle uit naar de staat van de isolatie.

Besparings­kansen

Ontdek alle 149 energiebesparende maatregelen die je terugverdient binnen 5 jaar.

DEB.nl helpt mkb-ondernemers met energiebesparing

Wil je meer kansen ontdekken om energie te besparen? Wij helpen je graag. Ontdek de top 7 van energiebesparende maatregelen. Of check wat je wettelijk moet regelen.