Bij het transporteren van warmte door buizen, flenzen en afsluiters gaat er warmte verloren. Je voorkomt dit door leidingen te isoleren. Zo komt er meer warmte aan op de gewenste plek. Het isoleren van leidingen in niet verwarmde ruimtes is eenvoudig: je kunt het isolatiemateriaal zo om de leidingen vouwen.
Het isoleren van appendages (zoals afsluiters) vraagt meer aandacht. Je moet hierbij ook rekening houden met mogelijke lekkages en reparaties. Maak daarom bij appendages gebruik van maatwerk, bijvoorbeeld door te kiezen voor isolatiematrassen met klittenband of rijgkoord. De isolatiewaarde moet minimaal 0,5 m²K/W zijn.
De prijs van isolatiemateriaal varieert. De kosten hangen onder andere af van de specifieke situatie en kwaliteitseisen. Vraag een offerte aan voor een nauwkeurige prijsindicatie.
Onze energieadviseur geeft je graag enkele tips bij deze maatregel!
Er ontbreekt isolatie om verwarmingsleidingen en appendages in niet of beperkt verwarmde ruimtes.
Niet van toepassing.
Niet van toepassing.
Controleer jaarlijks het isolatiemateriaal rond leidingen en appendages in niet of beperkt verwarmde ruimtes, waaronder stookruimtes en vorstvrij gehouden ruimtes. Zorg dat het goed bevestigd is en herstel het materiaal bij eventuele schade.
Ontdek alle 149 energiebesparende maatregelen die je terugverdient binnen 5 jaar.
Wil je meer kansen ontdekken om energie te besparen? Wij helpen je graag. Ontdek de top 7 van energiebesparende maatregelen. Of check wat je wettelijk moet regelen.