Nieuws

Werkkostenregeling ook voor zonnepanelen en laadpalen

Werkgevers kunnen medewerkers helpen hun uitgaven voor energie te verlagen. De aanschaf of huur van zonnepanelen of een laadpaal kan onderdeel zijn van de werkkostenregeling (WKR). Werknemers kunnen zo aanzienlijk besparen op hun stroomkosten en als bedrijf draag je bij aan verduurzaming, ook buiten de eigen onderneming.

Eenvoudig gezegd houdt een werkkostenregeling in dat een werkgever een vergoeding kan geven aan de werknemer zonder dat die daar belasting over hoeft te betalen. Dat kan tot een bedrag van maximaal 2.400 euro per persoon per jaar. Bekende voorbeelden van invulling van de WKR zijn het aanbieden van voorzieningen als kinderopvang op de werkplek, vergoedingen voor thuiswerken, kerstpakketten, gebruik van mobiele telefoon, tablet of fitness op het werk.

Aan dit rijtje kunnen ook de koop of huur van zonnepanelen of een laadpaal worden toegevoegd. De Belastingdienst heeft ingestemd met deze mogelijkheid.

De financiële ruimte die de werkgever in totaal heeft voor de WKR is afhankelijk van het geheel van lonen en sociale premies van al het personeel. Tot 400.000 euro gaat het om 1,7%; daarboven is het 1,18%. Tijdens de coronacrisis zijn deze percentages afgelopen jaren tijdelijk verhoogd geweest. Dat geldt echter niet meer in 2022.

Wie meer wil weten over de WKR, kan terecht op de mkb-servicedesk van MKB-Nederland.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend
Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.