Nieuws

Website DEB duidelijker gemaakt

Op basis van de terugkoppeling door mkb-ondernemers is de DEB-website aangepast en verduidelijkt. Hierdoor is het nog gemakkelijker om DEB te gebruiken en de mogelijke besparing op energiekosten te berekenen. 

Dat DEB onafhankelijk is en gericht op het geven van praktische informatie, bleek niet in één oogopslag duidelijk. Ook bleek er een drempel voor ondernemers om de maximale besparing op uitgaven aan energie in beeld te krijgen. Dat is veranderd. Op eenvoudige manier kun je nu direct zien wat de maximale besparing is, gebaseerd op postcode en bedrijfstak. 

Het gebruik van DEB is gratis. Dit is mogelijk door ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De zogeheten digitale bespaarassistent is een initiatief van MKB-Nederland om leden te helpen bij de invoering van energiebesparende maatregelen.  

DEB is opgezet om ondernemers te helpen bij de verplichte energiebesparing vanuit de Wet milieubeheer. Veel kleinere ondernemers, die onder de grens van de wettelijke verplichting blijven, gaven aan ook interesse te hebben. Ook zij kunnen kosteloos DEB gebruiken.  

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Laatste kans informatieplicht
Nieuws, Wet- en regelgeving
Deadline informatieplicht gemist? Rapporteer voor 1 januari
Energielabel C: met deze 5 stappen heb je het zo geregeld
Nieuws, Energielabel C, Wet- en regelgeving
In 5 stappen naar energielabel C
Nieuws
Besparen op je energiecontract

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.