Energielabel C

Webinar verduurzaming – Energielabel C

Energielabel C of beter voor kantoren is sinds 2023 verplicht. Branche- en ondernemersverenigingen kunnen hun leden ondersteunen om kantoren aan minimaal label C te laten voldoen. Tijdens dit webinar op 9 november is uitgebreid gesproken over de mogelijkheden. Met informatie over gerichte maatregelen kunnen mkb-ondernemers aan de slag om zich voor te bereiden op 1 januari 2023.

Per die datum geldt voor kantoren in Nederland dat een energielabel C of hoger (A of B) verplicht is. Anders mag een pand niet meer als kantoor worden gebruikt. Slechts in een beperkt aantal situaties geldt een uitzondering.

Tijdens het webinar hebben circa 60 verenigingen informatie gekregen hoe zij hun leden kunnen helpen. Het online platform DEB.nl is daarbij een belangrijk hulpmiddel. In de lijst van energiebesparende maatregelen, uitgesplitst naar sector, is aangegeven wat een eigenaar van een kantoorpand kan doen om minimaal aan de eisen te voldoen.

Om jou te helpen bij het realiseren van energielabel C heeft DEB een 5 stappenplan ontwikkeld.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend
Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.