Energielabel C

Webinar: Wat moeten kantoren doen voor verplicht Label C op 1-1-2023?

Energielabel C wordt vanaf 1 januari 2023 verplicht voor alle kantoorgebouwen. Lukt dat niet? Dan mag het gebouw niet meer gebruikt worden als kantoor!

Zorg ervoor dat alle organisaties voor wie dit geldt, hiervan op de hoogte zijn.

 

Niet ieder kantoor is hetzelfde. Daarom zijn er kaders geschetst met uitzonderingen op deze wet. Tijdens dit webinar wordt de wet uitgelegd en krijg je praktische informatie zodat je organisaties goed kan voorlichten en verder kan helpen bij noodzakelijke aanpassingen.

Voor wie:

Beleidsadviseurs die verantwoordelijk zijn voor het energiedossier bij  branche- en ondernemersverenigingen, gemeenten en andere samenwerkingsverbanden.

Waarom deelnemen:

Help ondernemers en zorg ervoor dat ze voorbereid zijn op de toekomst. Toon je meerwaarde door tijdig aandacht te vragen en oplossingen aan te reiken.

Programma:

– Introductie – MKB-Nederland – Martin Kloet

– Informatie over de wet energielabel C en hoe eraan te voldoen – RVO – Joost Hartlief

– Praktijkvoorbeelden – Energieadviseur – Maaike Wolfs

– Ondersteuning van ondernemers – DEB.nl – Frank Koreman en Maaike Wolfs

– Mogelijkheid tot stellen van vragen

Wanneer:

Dit webinar was op 9 november 2021, 10.30-11.30 uur

Kosten:

Dit webinar wordt kosteloos aangeboden, net als alle kennisartikelen en informatie op DEB.nl. U kunt hier het webinar alsnog terugkijken:

Op 1 januari 2023 moeten kantoren in Nederland minimaal energielabel C hebben. Hebben ze dat niet? Dan moet het kantoor sluiten en lijkt verhuizen onontkoombaar. Voorkom dat ondernemers zich overvallen voelen. Voor je het weet is het al 2023!

Help ondernemers tijdig bij het nemen van de juiste maatregelen. Toon je meerwaarde door tijdige en goede communicatie. Biedt mogelijkheden tot het doen van aanpassingen zodat ze later zeggen: ‘Ik ben goed geïnformeerd en mijn kantoor is klaar voor 2023’.

Zorg er ook voor dat medewerkers van je helpdesk of informatiepunt ondernemers de juiste weg kunnen wijzen. Het online platform DEB.nl (Duurzaam.Energie.Besparen.) van MKB-Nederland helpt ondernemers met het nemen van energiebesparende maatregelen. En doet ook aanbevelingen om energielabel C te realiseren.

DEB.nl is praktisch, gebruiksvriendelijk en kosteloos te gebruiken, door steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Verwijs ondernemers naar dit platform dat speciaal voor hen is ontwikkeld.

Samen helpen we de ondernemers en dragen bij aan verduurzaming.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Forse waardedaling (20-40%) van niet-duurzame kantoren
Nieuws
“Dankzij een energiescan van mijn bedrijf zie ik nu veel meer verduurzamingsmogelijkheden”
Nieuws
Aanscherping energiesparingsplicht vanaf 1 juli

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.