Nieuws

Wat kan en wat moet?

Heb je de deadline voor de informatieplicht van 1 december 2023 gemist? Rapporteren na de deadline informatieplicht kan en moet nog steeds. Zorg dat je dit voor het einde van het jaar doet, want vanaf 1 januari 2024 gaan de omgevingsdiensten handhaven.

Quickscan
De Quickscan op DEB laat je zien wat jij kan en moet op het gebied van energiebesparing. Na het invullen van een paar vragen zie je direct aan welke wet- en regelgeving je moet voldoen. Maar ook als je geen wettelijke verplichtingen hebt, helpt DEB je kosteloos op weg met energie besparen. Wil je weten wat jij kan en moet doen aan energiebesparing?

Plannertool
Met de Plannertool ondersteunt DEB je bij het doorlopen van de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML). Dit is een door de overheid opgestelde lijst met 149 energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

In onze Plannertool kun je aangeven wat je aan energiebesparing hebt gedaan en wat je nog gaat doen. Wanneer je klaar bent kun je de rapportage downloaden. Deze kun je gebruiken bij de informatie- en onderzoeksplicht energiebesparing. Voor de EED-auditplicht biedt de lijst een goed startpunt voor het bepalen van energiebesparende maatregelen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Laatste kans informatieplicht
Nieuws, Wet- en regelgeving
Deadline informatieplicht gemist? Rapporteer voor 1 januari
Energielabel C: met deze 5 stappen heb je het zo geregeld
Nieuws, Energielabel C, Wet- en regelgeving
In 5 stappen naar energielabel C
Nieuws
Besparen op je energiecontract

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.