Nieuws

Waarom zonnepanelen niet in DEB staan 

Zonnepanelen dragen bij aan verduurzaming. Bedrijven die ze plaatsen, besparen op energiekosten. Toch maken ze (nog) geen deel uit van de maatregelen op DEB.nl. Hoe zit dat? 

Om ieder misverstand meteen uit de weg te ruimen: overweeg beslist zonnepanelen! Het is verstandig en raadzaam om zelf een gedeelte van je energie op te wekken. Investeringen verdienen zichzelf in een aantal jaren terug. Vaak al sneller dan velen denken. Als we spreken over vermindering van energiekosten, dan kun je er bijna niet omheen.

Op nog maar weinig daken van bedrijfsgebouwen liggen zonnepanelen. Daar is nog veel winst te behalen. En toch maken ze geen onderdeel uit van de maatregelen die de digitale bespaarassistent DEB.nl de mkb-ondernemer aanreikt. Nog niet, tenminste. Dat wekt verbazing en vereist uitleg.  

Verduurzaming 

Verlaging van je energiekosten kun je op twee manieren bereiken. Door minder energie te verbruiken en door zelf een deel van je energievoorziening te regelen. Beide acties dragen bij aan verduurzaming en zijn goed voor het milieu. Het platform DEB.nl richt zich in eerste instantie op vermindering van energieverbruik. De meer dan 1000 webpagina’s met maatregelen, opties om ze te realiseren en alle bijbehorende adviezen, komen voort uit de Wet milieubeheer.

Die verplicht ondernemingen met een zeker energieverbruik om besparende maatregelen te nemen. De wet somt die maatregelen op. DEB.nl heeft ze hanteerbaar gemaakt voor de ondernemer door ze op sector te rangschikken en in begrijpelijke taal uit te leggen. 

Zonnepanelen maken geen onderdeel uit van de energiebesparende Maatregelenlijsten. Niemand is verplicht ze toe te passen. Ze besparen echter wel geld. Daarom is het goed als de ondernemer ook zonnepanelen meeneemt in zijn of haar verduurzamingsplan. Informeer ook naar de mogelijkheden voor een subsidie.   

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Wet- en regelgeving
Nieuwe rapportageverplichting voor Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)
Winnaars EZK Energie Award 2024
Nieuws
EZK Energie Award 2024: de winnaars in energiebesparing
Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.