Nieuws, Subsidies

Energie besparen? Vraag de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) aan en laat je adviseren

Update: Duurzaamheidssubsidie SVM is gesloten per 30 september 2023

Tijd is schaars. Zeker voor jou als ondernemer. Hoe maak je de stap naar energie besparen, als je simpelweg de tijd en de kennis niet hebt dit te onderzoeken? Maar de energieprijzen wel de pan uit rijzen. Waar moet je beginnen? De SVM, een subsidie in de vorm van advies, biedt uitkomst.

Subsidie in de vorm van advies

Door het aanvragen van de SVM, voluit de Subsidieregeling Verduurzaming MKB, kun je advies inwinnen van een energieadviseur of -regisseur. Die helpt ondernemers bij het nemen van energiebesparende stappen binnen het bedrijf. Tegelijkertijd zorgt deze energieadviseur voor ondersteuning bij het uitvoeren van één of meer maatregelen uit dat advies.

De SVM regeling is bedoeld voor kleinere ondernemingen met een bedrijfspand (eigendom of gehuurd) die niet de wettelijke plicht tot energiebesparing hebben, maar wel aan de slag willen. De SVM wordt toegewezen door RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en sluit op 30 september 2022. Ondernemers kunnen per bedrijfspand éénmalig een bedrag van € 2.500 euro aanvragen.

Dit geldt alleen voor advies en de ondersteuning en dus niet voor de daadwerkelijke implementatie van de maatregelen. Ingediende subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst tot het budget voor deze regeling op is. Dus wie het eerst komt, het eerst maalt. Pak je kans!

Jacco Vonhof, directeur van MKB-Nederland, legt nog eens uit wat het belang is van de SVM-regeling en energiebesparing:

Volg het stappenplan

Wil je gebruikmaken van Subsidieregeling Verduurzaming MKB? Volg dan de onderstaande stappen:

Stap 1: controleer of je energieverbruik minder dan 50.000 kWh en 25.000 m3 gas bedraagt per bedrijfsgebouw. Alleen dan krijg je subsidie.

Stap 2: maak een afspraak met een energieadviseur, die geeft je advies over het verduurzamen van je bedrijf. Je kunt hiervoor onze lijst met gekwalificeerde energieadviseurs bekijken.

Stap 3: kies enkele of alle aanbevolen maatregelen die uit het energieadvies komen.

Stap 4: laat een energieadviseur of -regisseur ondersteunen bij de vervolgstappen en betaal aan het einde zelf de factuur.

Stap 5: benader een installateur voor een offerte of creëer een opdrachtverstrekking waarmee je aantoont dat je de maatregelen daadwerkelijk gaat uitvoeren binnen je bedrijf.

Stap 6: vraag in het eLoket van RVO de subsidie. Dit kan de energieadviseur ook voor je doen. Hier heb je alle facturen voor nodig van de energieadviseur, maar ook de opdrachtverstrekking of offerte van de aannemer die de gekozen maatregelen gaat realiseren.

Stap 7: RVO controleert je aanvraag en komt bij je terug met een oordeel en de hoogte van het terug te krijgen bedrag.

Stap 8: je ontvangt de subsidie van RVO.

Vraag de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)  aan

Voor uitgebreidere informatie over de SVM en het aanvragen hiervan verwijzen we je graag naar de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nieuw op DEB.nl: eenvoudig zoeken op specialisatie MKB Energieadviseurs
Nieuws
Nieuw op DEB.nl: stel je vraag via de eHelpdesk
MKB-Nederland Rabobank webinar
Nieuws
Webinar 16 april 2024: zo financier je verduurzaming

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.