Nieuws, Energielabel C, Tips

Voorkom onnodig dubbel energieverbruik door ventilatoren

Goede ventilatie is belangrijk. Zeker nu, als onderdeel van de preventie van coronabesmetting. Maar als er niemand is, kosten werkende ventilatoren onnodig dubbel energie. Ventilatie verbruikt niet alleen elektriciteit, maar blaast ook verwarmde lucht naar buiten. De koude lucht moet later worden opgewarmd.

Ventilatie-apparatuur moet uitsluitend werken als dat nodig is en moet zich automatisch uitschakelen. Met een eenvoudige tijdschakelaar is dat te realiseren. Ons advies is een tijdschakelaar met weekschakeling te gebruiken. Die is niet veel duurder en voorkomt dat ventilatie ook tijdens het weekeinde aanslaat. Het is ook mogelijk om de ventilatie te laten schakelen met het bewakingssysteem.

Voor de ventilatie van toiletten raden we een automatisch schakeling aan die is gekoppeld aan de verlichting (met bewegingssensor) met een nadraaitijd van 5 minuten.

Met een uitgave van niet meer dan enkele tientjes kun je gemakkelijk energie en dus ook kosten besparen. Dit is één van de vele eenvoudige maatregelen die DEB.nl de ondernemer presenteert. Lees meer over deze maatregelen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Energiebesparing mkb
Nieuws, Wet- en regelgeving
Oproep MKB-Toets ‘Ondersteuning bij energiebesparende maatregelen’
Nieuws, Wet- en regelgeving
Wat betekent CSRD (nu al) voor mkb-ondernemers?
Nieuws, Netcongestie
Terugblik bijeenkomst MKB-Nederland en Huawei FusionSolar: ‘Netcongestie – File op het elektriciteitsnetwerk’

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.