Nieuws

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award

Verstegen Spices & Sauces is de winnaar van de EZK Energy Award 2022. De prijs voor een onderscheidend bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of gebruik van hernieuwbare warmte, die mede door MKB-Nederland wordt georganiseerd, is donderdag 26 januari uitgereikt tijdens het EZK-evenement ‘Partners in energie-uitdagingen’ in Hilversum, waar MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof spreker was.

Volgens Vonhof worden mkb-ondernemers hard geraakt door de energiecrisis en alles wat daarmee samenhangt en staat energiebesparing bij de meesten mede daarom momenteel op één. Tegelijk zijn ze bezig met verdere verduurzaming voor de langere termijn, maar daarbij missen ze vaak een duidelijk handelingsperspectief. ‘Ondersteuning van de overheid is nodig om de verduurzaming te versnellen.’

Randvoorwaarden op orde

De voorzitter van MKB-Nederland noemde in dat verband onder meer financiering en een programmatische aanpak per doelgroep, omdat het mkb zeer divers is qua type activiteit en energiegebruik. ‘Ook moeten de randvoorwaarden echt op orde zijn. De grote verbouwing van Nederland vergt onder meer snelle procedures, voldoende netcapaciteit en slimme governance om bedrijven op alternatieven voor gas aan te sluiten.’

Schoolvoorbeeld

Voor de EZK Energy Award 2022 bleef Verstegen Spices & Sauces de andere kanshebbers, Bakkerij Carl Siegert en De Noord-Hollands Bierbrouwerij, voor. Volgens de jury is de winnaar en schoolvoorbeeld van duurzaam ondernemen. Het bedrijf veranderd naar een duurzaam totaalconcept dat anderen inspireert. Het heeft planmatig, samen met de netbeheerder, processen naar elektrisch weten om te bouwen, waardoor het dit jaar vrijwel gasloos opereert en de CO2-uitstoot met 40% is verlaagd.

Foto van de prijswinnaar Verstegen in zijn hand een trofee en een voucher van een geldbedrag van 25.000 euro

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.