Nieuws

Heb je een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Ondernemers die willen verduurzamen, kijken graag naar zonnepanelen als mogelijkheid. Een belangrijke vraag daarbij: heb je voor het plaatsen een omgevingsvergunning nodig? Dit is een van de thema’s van het dossier Zonnepanelen in DEB.

Eerst het antwoord op de vraag. Nee, in beginsel heb je voor zonnepanelen op het dak van je bedrijf geen omgevingsvergunning nodig. ‘In beginsel’ houdt echter in dat er uitzonderingen zijn. Bijvoorbeeld bij monumentale panden en een beschermd stads- of dorpsgezicht. Ga daarom altijd eerst na of dat het geval is. Doe navraag bij de gemeente of via de website omgevingsloket.nl.

Ook kan een vergunning nodig zijn als je afwijkt van de normale voorwaarden voor de plaatsing van zonnepanelen. Ga voor meer informatie naar de betreffende informatieve pagina in DEB.nl: https://www.deb.nl/artikelen/heb-je-een-omgevingsvergunning-nodig/

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Partnerbijeenkomst 19 juni 2023: update en actualiteiten energiebesparing
Nieuws
Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) opengesteld
Nieuws
Regiobijeenkomsten voor ondernemers

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.