Nieuws, Tips

Verduurzaming heeft economische waarde

Met aandacht voor duurzaamheid kan een mkb-onderneming zich onderscheiden in de markt. Consumenten gaan er vaker naar vragen. Dat blijkt uit de gesprekken met ondernemers die DEB.nl afgelopen maanden voerde en die op de website staan en uit onderzoek van MarketResponse en b-open in samenwerking met IVRM Reputatie.

Daarmee heeft verduurzaming economische waarde.

Maar veel consumenten zijn niet tevreden over de wijze waarop ondernemers over het thema duurzaamheid communiceren. De helft vindt de beloftes over de duurzaamheid van een product ongeloofwaardig. Waarachtigheid en duidelijkheid zijn van groot belang. Daar is nog veel te verbeteren.

69% meent dat bedrijven hun producten duurzamer laten lijken dan ze werkelijk zijn. Twee-derde van de ondervraagden vindt dat het duurzaamheidsbeleid van bedrijven in het algemeen onduidelijk is. Ruim een derde geeft aan het belangrijk te vinden dat bedrijven actief hun duurzaamheidsactiviteiten uitdragen. Dit alles blijkt uit het onderzoek van marktonderzoeksbureau MarketResponse en b-open in samenwerking met IVRM Reputatie.

Er is dus nog een wereld te winnen, concludeert het Kenniscentrum. Als het gaat om beloftes, moeten die zijn onderbouwd door feiten en gecontroleerd door een onafhankelijke partij, vinden veel klanten.

Meer hierover op de website IVRM.nl, bron van bijgaande infographic.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Wet- en regelgeving
Nieuwe rapportageverplichting voor Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)
Winnaars EZK Energie Award 2024
Nieuws
EZK Energie Award 2024: de winnaars in energiebesparing
Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.