Nieuws, Subsidies

Vanaf morgen subsidiemogelijkheid voor kleinere ondernemers 

Update 1 februari 2024: de SVM-regeling is niet meer in gebruik. Bekijk het overzicht van actuele subsidies.

Vanaf morgen, 1 oktober 2021, kunnen mkb-ondernemers zich inschrijven voor de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). De regeling is bedoeld voor kleinere ondernemingen met een bedrijfspand (eigendom of gehuurd) die niet de wettelijke plicht tot energiebesparing hebben, maar wel aan de slag willen. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

De regeling heeft tot doel mkb-ondernemers te stimuleren bij verduurzaming en energiebesparing. Met de subsidie kunnen ondernemers een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Verder zijn er mogelijkheden voor financiële ondersteuning bij de uitvoering. De regeling loopt een jaar. De overheid heeft er 28,2 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Er wordt gewerkt op volgorde van aanvraag.

Bekijk deze video over de SVM-regeling

Vereisten

Er gelden enkele eisen om in aanmerking te komen. Het bedrijf mag niet meer dan 250 fte werknemers hebben. De jaaromzet moet € 50 miljoen of minder zijn. Het bedrijfspand mag niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) of 50.000 kWh elektriciteit verbruiken. Is het verbruik meer? Dan geldt de wettelijke verplichting om energiebesparende maatregelen door te voeren.

Subsidiehoogte

De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten (excl. BTW) met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand. Voor de energiebesparende maatregelen zelf is soms ook nog een financiële bijdrage beschikbaar, maar die staat hier los van. 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.