Nieuws

Univé maakt daken zakelijke klanten kosteloos asbestvrij en plaatst zonnepanelen 

Univé heeft een pilot afgerond waarbij asbestdaken werden gesaneerd en vervolgens zonnepanelen op het dak werden gelegd. Dit nieuwe concept Duurzame Zekerheid, is een initiatief van Univé om haar zakelijke klanten te helpen om zo toch te kunnen verduurzamen.

Vaak te grote financiële stap voor ondernemers

Wie een grote boerderij of ander bedrijfsdak heeft dat vol asbest zit, weet precies waarom er nog geen zonnepanelen op het dak liggen. Het is gewoonweg te duur. En ondanks dat de eerste kamer tegen stemde bij een in de tweede kamer aangenomen wetsvoorstel om asbestdaken verboden te maken, moet het asbest dak er toch een keer af.

Univé helpt haar zakelijke klanten daarom met het op zich nemen van de kosten voor het verwijderen van de asbest. Vervolgens plaatst het bedrijf de zonnepanelen, zodat de ondernemer kan profiteren van energiebesparing en een groener imago.

Na zomer 2020 van start

Hoewel er vorig jaar al een pilot liep waarbij een omgetoverd bedrijfsdak stroom leverde aan 50 huishoudens, ging Duurzame Zekerheid na de zomer van 2020 pas echt van start. Het doel is om in de komende periode zo’n 50 bedrijven te voorzien van asbestvrije daken, en daarmee dus aan enkele duizenden huishoudens duurzame stroom te leveren.

Voor Leden, Door Leden

Het concept van Univé sluit ook precies aan bij de coöperatieve gedachte van Univé: Voor Leden, Door Leden. De zakelijke leden van Univé leveren de stroom op lokaal niveau, waar andere lokale zakelijke klanten en huishoudens weer van profiteren.

Meer weten?

Ben je ook zakelijke klant van Univé, en heb jij nog een asbest dak? Bekijk dan zelf meer informatie op de website van Univé. Wie weet kun jij dan ook eenvoudig en kosteloos je dak laten saneren.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.