Nieuws

TSN Groen en Leiderdorp winnen EZK Energy Award

Logistiek dienstverlener TSN Groen en de gemeente Leiderdorp hebben de EZK Energy Award 2021 gewonnen. De bekendmaking vond plaats tijdens het evenement Partners in energie-uitdagingen op 27 januari 2022, georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hun prestaties zijn een aanmoediging voor anderen.

De EZK Energy Award wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich positief weten te onderscheiden in energiebesparing, duurzame opwekking van energie en/of hernieuwbare warmte. Voor de tweede keer viel ook een gemeente in de prijzen. Juryvoorzitter Esther Pijs, directeur Warmte en Ondergrond bij het ministerie van EZK, reikte de onderscheidingen uit.

Koploper

Over TSN Groen zei ze: ‘TSN Groen is een koploper op het gebied van verduurzaming én maatschappelijke betrokkenheid. Het bedrijf heeft een eigen zonnepark met 3.150 zonnepanelen, dat het eigen wagenpark van 60 elektrische voertuigen van stroom voorziet. Daarnaast bouwen ze dieselvoertuigen om naar elektrische auto’s.

Maar ook stimuleren ze de groei van flora en fauna voor een betere leef- en werkomgeving. De medewerkers spelen hierbij een centrale rol. Het is een mooi voorbeeld van de 3P’s: people, planet en profit. Het enthousiasme werkt heel inspirerend.’ Directeur en eigenaar Andries Vlot kreeg naast de onderscheiding een geldprijs van € 25.000.

Energiebesparing

De gemeente Leiderdorp ontving de EZK Energy Award Gemeenten 2021 vanwege de opvallend actieve en succesvolle manier waarop ze energiebesparing bij bedrijven stimuleert. Wethouder Rik van Woudenberg ontving een Flower Turbine. Dit is een kleine windmolen waaraan onder andere elektrische fietsen kunnen opladen.

‘Samen met de Omgevingsdienst West-Holland stimuleert de gemeente bedrijven om energie te besparen én hierover te rapporteren, zei Esther Pijs. In de Zuid-Hollandse gemeente voldoet dan ook landelijk het hoogste percentage bedrijven (91%) aan de informatieplicht energiebesparing. Van Woudenberg benadrukte in zijn dankwoord de samenwerking met verschillende duurzaamheidspartners, bedrijven en inwoners.

Genomineerd

Naast de winnaars waren Mol Freesia en Mijnwater genomineerd. Bloemkwekerij Mol Freesia BV viel dit jaar op door de combinatie van technieken die ze gebruiken voor het duurzaam kweken van freesia’s. Energiebedrijf Mijnwater trok de aandacht door de unieke toepassing van een warmtenet in de voormalige mijnen. De toepassing is een inspiratie voor toekomstige aquathermieprojecten.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend
Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.