Nieuws

TEK Tegemoetkoming Energiekosten voor het mkb

Waarom een tegemoetkoming?

De stijging in de energiekosten was de afgelopen tijd een groot onderwerp in het Nederlandse nieuws en in de politiek. Zowel privé als zakelijk kregen veel mensen met stevige prijsstijgingen te maken. De tegemoetkoming energiekosten helpt mkb-bedrijven.

Om ervoor te zorgen dat bedrijven toekomstbestendig kunnen blijven ondernemen, komt de Rijksvoorlichtingsdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met de Tegemoetkoming Energiekosten energie intensief mkb (TEK). Gezonde bedrijven zijn goed voor onze economie en daar profiteren we allemaal van.

Komt mijn onderneming in aanmerking voor een tegemoetkoming energiekosten?

TEK biedt een tijdelijke financiële tegemoetkoming voor ondernemers waarbij het energieverbruik minimaal 7% van de totale omzet bedroeg in 2022. Ondernemers die geen vast contract hebben met hun energieleverancier komen in aanmerking voor deze subsidie.

De overheid heeft een drempelprijs bepaald voor energie. Voor elektriciteit ligt deze op € 0.35 per kWh en voor gas € 1.19 per m3. De maximumprijs is vastgesteld op € 0.95 per kWh aan geleverde elektriciteit en € 3.19 per m3 gas.

De compensatie bedraagt niet meer dan 50% van het verschil tussen deze grenswaardes. Dit komt neer op een maximum van € 0.60 per kWh elektriciteit en € 2.00 per m3 gas. Voor de gehele compensatie geldt een maximumbedrag van € 160.000.

Let echter wel op. Vooraf kan niet worden bepaald wat de definitieve subsidie bedraagt voor 2023. Daarom bestaat er altijd het risico dat je (een deel) moet terugbetalen.

Hoe ga ik te werk?

Wanneer je onderneming voldoet aan de Europese mkb-definitie en je in aanmerking komt voor TEK kun je vanaf dinsdag 21 maart 2023 uur tot maandag 2 oktober 2023 een aanvraag indienen. Dit kan uiteraard met terugwerkende kracht tot 1 november 2022.

Op de site van RVO vind je uitgebreide informatie over de voorbereiding tot aanvraag, alle geldende voorwaarden en hoe de regeling er precies is opgebouwd.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.