Nieuws, Subsidies

SVM-regeling – ga niet in op acquisitie

SVM-regeling

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM-regeling) is in het leven geroepen om bedrijven te helpen met verduurzamen. De subsidie vergoedt het inhuren van een energieadviseur voor een op maat gemaakt advies voor jouw onderneming. Je laat het advies opstellen door een energieadviseur van buiten jouw bedrijf. Die onderzoekt en adviseert je over de verduurzamingsmaatregelen en de investeringen die daarvoor nodig zijn. Het energieadvies moet gaan over alle aspecten van het gebouw en de bedrijfsvoering.

De Rijksoverheid stelt dat er door energieadviseurs in het verleden helaas misbruik werd gemaakt van de SVM-regeling. Ons advies is om niet in te gaan op (telefonische) acquisitie van partijen die je niet kent en ongevraagd contact met je opnemen. Blijf kritisch en houd altijd zelf, al dan niet met je eigen energieadviseur, de regie over het contact met betrekking tot de SVM-regeling.  Als ondernemer mag je ook eisen stellen aan het advies. Let goed op wanneer de adviseur bij je langs komt en zorg dat je een volledig advies krijgt over alle aspecten binnen het bedrijf. We raden aan om een MKB-adviseur te selecteren op onze adviseurspagina.

Update: Duurzaamheidssubsidie SVM is gesloten per 30 september 2023

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Energiebesparing mkb
Nieuws, Wet- en regelgeving
Oproep MKB-Toets ‘Ondersteuning bij energiebesparende maatregelen’
CSRD-voor-mkb-ondernemers
Nieuws, Wet- en regelgeving
Wat betekent CSRD (nu al) voor mkb-ondernemers?
Nieuws, Netcongestie
Terugblik bijeenkomst MKB-Nederland en Huawei FusionSolar: ‘Netcongestie – File op het elektriciteitsnetwerk’

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.