Nieuws, Energielabel C, Wet- en regelgeving

Steeds meer kantoren met energielabel C

Het gaat de goede kant op

Steeds meer kantoren hebben een energielabel C. Dit is een vereiste sinds januari 2023. Een groot aantal kantoorpanden heeft echter nog geen label. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de stand van zaken opgemaakt. Het gaat de goede kant op, maar we zijn er (nog) lang niet, is samengevat hun conclusie.

Kantoorgebouwen moet vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben, met uitzondering van de hele kleintjes. Volgens de RVO gaat het daarbij om circa 65.000 gebouwen. Steeds meer kantoren voldoen hier al aan. Circa 44% heeft al label C (of beter). Voor 12% is een rood label afgegeven.

Hier zijn dus energiebesparende maatregelen nodig om in de toekomst als kantoor gebruikt te kunnen worden. Er is nog geen energielabel afgegeven voor eveneens 44% van de kantoren. Volgens schattingen krijgt ongeveer een derde hiervan een groen label. Bij twee-derde is dus nadere actie nodig om voldoende energiezuinig te zijn.

Kantooreigenaren doen er wijs aan snel in actie te komen. Ze moeten maatregelen nemen om hun kantoorgebouw energiezuiniger te maken en het te laten registreren. De druk op adviseurs en uitvoerende bedrijven is groot.

Zelf aan de slag

Weet jij niet welk energielabel jouw kantoor heeft? Dan kun je het geregistreerde energielabel vinden op deze website. Als er geen energielabel is aangevraagd dan staat je bedrijf niet in deze database. Doe dit dan snel. Wanneer je nog geen energielabel C hebt op jouw bedrijfspand heeft DEB een eenvoudig 5 stappenplan geschreven.

Ben je op zoek naar een adviseur? Bekijk onze lijst met gecertificeerde energieadviseurs.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.