Nieuws, Energielabel C, Wet- en regelgeving

Steeds meer kantoren met Energielabel C

Steeds meer kantoren voldoen aan de eisen om in aanmerking te komen voor een Energielabel C. Een groot aantal heeft echter nog geen label. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de stand van zaken opgemaakt. Het gaat de goede kant op, maar we zijn er (nog) lang niet, is samengevat hun conclusie.

Kantoorgebouwen moet vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben, met uitzondering van de hele kleintjes. Volgens de RVO gaat het daarbij om circa 65.000 gebouwen. Steeds meer kantoren voldoen hier al aan. Circa 44% heeft al een label C (of beter). Voor 12% is een rood label afgegeven.

Hier zijn dus energiebesparende maatregelen nodig om in de toekomst als kantoor gebruikt te kunnen worden. Er is nog geen energielabel afgegeven voor eveneens 44% van de kantoren. Volgens schattingen krijgt ongeveer een derde hiervan een groen label. Bij twee-derde is dus nadere actie nodig om voldoende energiezuinig te zijn.

Kantooreigenaren doen er wijs aan snel in actie te komen. Ze moeten maatregelen nemen om hun kantoorgebouw energiezuiniger te maken en het te laten registreren. De druk op adviseurs en uitvoerende bedrijven is groot.

Ben je zelf op zoek naar een adviseur? Bekijk onze lijst met gecertificeerde energieadviseurs.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Partnerbijeenkomst 19 juni 2023: update en actualiteiten energiebesparing
Nieuws
Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) opengesteld
Nieuws
Regiobijeenkomsten voor ondernemers

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.