Nieuws, Tips

Spouwmuurisolatie levert hele jaar geld op

Het isoleren van spouwmuren is één van de top-10 maatregelen die bedrijven kunnen uitvoeren om het energieverbruik terug te brengen. In de winter kan de verwarming minder hard branden en in de zomer hoeft de airconditioning minder te koelen.

Anders dan bij een aantal andere energiebesparende maatregelen, adviseert DEB om niet zelf aan de slag te gaan. Spouwmuurisolatie is werk voor daarin gespecialiseerde bedrijven. De investeringskosten variëren van 10 tot 27 euro per vierkante meter.

Als gebouwen geen spouwmuren hebben, is het toch mogelijk via isolatie energie en daarmee kosten te besparen. Dat kan zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van het pand. Deze vorm van isolatie levert nog meer winst op dan spouwmuurisolatie. De investeringskosten zijn echter hoger. DEB adviseert contact op te nemen met een erkend en gecertificeerd isolatiebedrijf voor een advies dat het beste past bij je onderneming.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Forse waardedaling (20-40%) van niet-duurzame kantoren
Nieuws
“Dankzij een energiescan van mijn bedrijf zie ik nu veel meer verduurzamingsmogelijkheden”
Nieuws
Aanscherping energiesparingsplicht vanaf 1 juli

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.