Nieuws, Subsidies, Zonnepanelen

SDE-projecten met realisatietermijn 2020 krijgen één jaar uitstel

Ondernemers die in 2020 hun SDE-project moeten realiseren, krijgen uitstel van de overheid. Dat besluit is genomen als gevolg van de getroffen Corona maatregelen. Veel projecten lopen hierdoor namelijk vertraging op. De maximale termijn om uitstel aan te vragen is één jaar.

Wanneer realisatie in 2020 niet haalbaar is

Om het Coronavirus in te dammen, heeft de overheid forse maatregelen genomen. Die maatregelen hebben een rimpel effect teweeggebracht die in veel sectoren voelbaar is. Zonnestroom projecten of andere SDE-gerelateerde projecten lopen hierdoor vertraging op.

Dat terwijl voor veel ondernemers de realisatiedatum in 2020 valt. Om te voorkomen dat al die ondernemers hun beschikking verliezen, geeft de overheid een jaar extra om tot realisatie te komen.

Wiebes kiest voor versoepeling voorwaarden

Een belangrijke voorwaarde van het krijgen van SDE-subsidie is de haalbaarheid. Zodra een project niet binnen het afgesproken tijdsbestek gerealiseerd is, vervalt daarom ook de beschikking. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, heeft vanwege de Corona maatregelen aangekondigd soepeler om te gaan met het uitstellen van projecten.

Realisatiedatum moet wel haalbaar zijn

Toch is het niet geheel vrijblijvend om de datum te verleggen. Het nu niet kunnen realiseren van het project kan een indicatie zijn dat het project sowieso niet haalbaar was. Daarom is het een voorwaarde dat ondernemers bij het verzoeken om uitstel, expliciet aangeven dat het project binnen het extra jaar wél uit te voeren is.

Uitstel aanvragen voor jouw project? Dat kan via [email protected]

SDE-subsidie aanvragen?

SDE-subsidie is ideaal om extra geld te verdienen met bijvoorbeeld zonnepanelen. Zonder zelf veel extra werk te leveren, brengt de subsidie jouw onderneming de komende 15 jaar eenvoudig tientallen duizenden euro’s op. Meer weten over de subsidie, of wil je de subsidie aanvragen voor jouw bedrijf? Lees hier meer over de SDE-regeling.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.