Nieuws

EZK verstuurt ruim 60.000 brieven over informatieplicht

Brief informatieplicht EZK

Op korte termijn informeert EZK (ministerie van Economische Zaken en Klimaat) ondernemers over de informatieplicht energiebesparing.

Per 1 juli 2023 wordt de energiebesparingsplicht aangepast. Dit betekent dat wanneer je aan de informatieplicht moet voldoen je uiterlijk op 1 december 2023 moet rapporteren in het eLoket van RVO. Heb je een energieverbruik van boven de 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (of een equivalent zoals stadsverwarming)? Dan geldt de informatieplicht energiebesparing. Deze bedrijven en organisaties zijn verplicht energiebesparende maatregelen uit te voeren die zich binnen vijf jaar terugverdienen.

In totaal zijn dit ruim 60.000 bedrijven die op 25 april of op 2 mei brief van minister Rob Jetten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontvangen. In deze brief lees je hoe je aan de rapportageplichten kunt voldoen.

De voorgenomen Energiebesparende Maatregelenlijst (EML)

De voorgenomen EML bestaat niet meer uit 19 afzonderlijke bedrijfstaklijsten, maar uit 3 onderdelen: Gebouwen, Faciliteiten en Processen. Met behulp van de maatregelen op deb.nl kunnen informatieplichtige organisaties bepalen welke onderdelen van de EML voor hun bedrijven van toepassing zijn.

Bekijk de maatregelen die op jouw bedrijf van toepassing zijn via: deb.nl/maatregelen

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing
MKB-Nederland Rabobank webinar
Subsidies, Financiering
Terugkijken: webinar ‘Zo financier je verduurzaming’

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.