Nieuws

Signalen onjuiste inzet Subsidie Verduurzaming MKB (SVM)

Update: Duurzaamheidssubsidie SVM is gesloten per 30 september 2023

Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf voert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) uit. De SVM helpt je als mkb-ondernemer om je bedrijf duurzamer te maken. Met de SVM kun je een vergoeding krijgen voor het inhuren van een adviseur voor een energieadvies op maat én voor hulp bij het uitvoeren van het advies.

Helaas heeft RVO signalen ontvangen dat er energieadviseurs actief zijn die via call centers of van deur tot deur hun diensten aanbieden. Veel ondernemers zeggen zich overvallen te voelen door deze energieadviseurs.

  • Met regelmaat zeggen sommige energieadviseurs dat ze namens RVO werken. Dat klopt niet! RVO geeft je wel subsidie voor het advies, maar stuurt geen adviseurs bij je langs.
  • Soms vertellen ze dat het advies (in de toekomst) verplicht wordt. Ook dat klopt niet.
  • Het kan zijn dat ze aangeven dat het advies gratis is. Het advies is niet gratis. Je krijgt subsidie voor het advies dat energieadviseurs aanbieden, maar je moet 20% van de kosten zelf betalen.

Zorg ervoor dat je een helder beeld hebt van de mogelijkheden, de voordelen, de tijd die het je kost voor je de energieadviseur de opdracht geeft. Neem hiervoor de tijd. Wees je er ook van bewust dat je kosten maakt voor het uitvoeren van het advies.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Wet- en regelgeving
Nieuwe rapportageverplichting voor Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)
Winnaars EZK Energie Award 2024
Nieuws
EZK Energie Award 2024: de winnaars in energiebesparing
Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.