Nieuws, Subsidies, Zonnepanelen

Ondernemers actief in realisering klimaatdoelstelling

Ondernemend Nederland is actief aan de slag met de vermindering van de CO2-uitstoot in de komende jaren. Dat stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op basis van het succes van de eerste ronde van het programma Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) 2020. Er zijn 3.673 projecten van start gegaan.

In 2020 konden ondernemers subsidie aanvragen voor de realisatie van hun projecten. Van die mogelijkheid is ruim gebruik gemaakt. Er was een budget beschikbaar van 5 miljard euro. Ruim 2 miljard daarvan is bestemd voor projecten voor afvang en opslag van CO2 (Carbon Capture and Storage, CCS). Ongeveer eenzelfde bedrag is besteed aan het opwekken van eigen energie met behulp van zonnepanelen.

Nieuwe technieken

Ook voor nieuwe technieken als een elektrische boiler of industriële warmtepomp was ruime belangstelling, schrijft RVO op haar website. In de gebouwde omgeving kunnen nu de eerste restwarmte- en aquathermieprojecten gerealiseerd worden. Dit zijn projecten waarbij respectievelijk restwarmte en water gebruikt worden om gebouwen te verwarmen.

Meer info op DEB

Op de website van DEB.nl is meer informatie te vinden over allerlei subsidiemogelijkheden voor energiebesparing: kijk hier.

In het dossier zonnepanelen staat de belangrijkste algemene informatie bij elkaar, gericht op de mkb-ondernemer die overweegt zonnepanelen te gaan inzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de kosten voor energie te verlagen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend
Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.