Nieuws, Subsidies

Nieuw subsidieronde SDE++ voor duurzame energieproductie

Op dit moment is de subsidie Stimulering Duurzame Energieprodutie en Klimaattransitie (SDE++) tijdelijk gesloten, maar vanaf 28 juni a.s. gaat de SDE++ weer open. Er kunnen dan weer aanvragen worden gedaan voor een subsidie voor projecten die hernieuwbare (duurzame) energie produceren of CO2-verminderende technieken toepassen.

Hoewel de regeling vooral interessant is voor grotere bedrijven, kan er ook een tegemoetkoming in de kosten zijn voor de installatie van zonnepanelen. Het totale beschikbare bedrag voor 2022 is met 13 miljard euro aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren.

Op dit moment is de regeling nog niet beschikbaar. Wil je er echter vanaf 28 juni gebruik van willen maken, is het zinvol nu al te kijken of je in aanmerking zou kunnen komen. De regeling is gericht op bedrijven en (non-profit) instellingen. Doel is de vermindering van CO2-uitstoot te bevorderen. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komen meer technologieën en projecten in aanmerking voor financiële steun dan in het verleden.

RVO hierover: ‘De SDE++-regeling staat sinds 2020 behalve voor hernieuwbare energieproductie, ook open voor andere CO2-verminderende technieken. Dit jaar wordt de regeling voor een aantal nieuwe categorieën opengesteld. Zoals waterstofinstallaties die direct aan wind- of zonneparken gekoppeld zijn. En elektrificatie in de industrie door middel van hybride glasovens.

Aardwarmteprojecten (geothermie) krijgen in deze ronde langer de tijd om het project te realiseren na een subsidieaanvraag. Hierdoor sluit de SDE++ beter aan bij aardwarmteprojecten die in Nederland worden ontwikkeld.’

Meer informatie en Webinar

Meer informatie vind je op de website van RVO.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Wet- en regelgeving
Nieuwe rapportageverplichting voor Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)
Winnaars EZK Energie Award 2024
Nieuws
EZK Energie Award 2024: de winnaars in energiebesparing
Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.