Op dit moment is de subsidie Stimulering Duurzame Energieprodutie en Klimaattransitie (SDE++) tijdelijk gesloten, maar vanaf 28 juni a.s. gaat de SDE++ weer open. Er kunnen dan weer aanvragen worden gedaan voor een subsidie voor projecten die hernieuwbare (duurzame) energie produceren of CO2-verminderende technieken toepassen.
Hoewel de regeling vooral interessant is voor grotere bedrijven, kan er ook een tegemoetkoming in de kosten zijn voor de installatie van zonnepanelen. Het totale beschikbare bedrag voor 2022 is met 13 miljard euro aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren.
Op dit moment is de regeling nog niet beschikbaar. Wil je er echter vanaf 28 juni gebruik van willen maken, is het zinvol nu al te kijken of je in aanmerking zou kunnen komen. De regeling is gericht op bedrijven en (non-profit) instellingen. Doel is de vermindering van CO2-uitstoot te bevorderen. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komen meer technologieën en projecten in aanmerking voor financiële steun dan in het verleden.
RVO hierover: ‘De SDE++-regeling staat sinds 2020 behalve voor hernieuwbare energieproductie, ook open voor andere CO2-verminderende technieken. Dit jaar wordt de regeling voor een aantal nieuwe categorieën opengesteld. Zoals waterstofinstallaties die direct aan wind- of zonneparken gekoppeld zijn. En elektrificatie in de industrie door middel van hybride glasovens.
Aardwarmteprojecten (geothermie) krijgen in deze ronde langer de tijd om het project te realiseren na een subsidieaanvraag. Hierdoor sluit de SDE++ beter aan bij aardwarmteprojecten die in Nederland worden ontwikkeld.’
Meer informatie en Webinar
Meer informatie vind je op de website van RVO.