Nieuws, Subsidies

Nieuwe subsidieregeling voor mkb’ers op komst

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen mkb-ondernemers zich inschrijven voor de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). Dat heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt. De regeling is bedoeld voor kleinere ondernemingen die niet de wettelijke plicht hebben energiebesparende maatregelen door te voeren.

Doel van de regeling is mkb-ondernemers helpen om energie te besparen en te verduurzamen. Met de subsidie kan een gespecialiseerde adviseur worden ingehuurd voor energieadvies op maat. Er is ook ruimte voor ondersteuning bij de uitvoering van de plannen. De aangekondigde regeling loopt tot en met 30 september 2022.

Bekijk deze uitlegvideo over de SVM-regeling

Om in aanmerking te komen, mag het bedrijf niet meer dan 250 fte werknemers hebben en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen. Ook moet er een bedrijfspand zijn dat per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruikt.

De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten (excl. BTW) met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand.

De regeling geldt niet voor de energiebesparende maatregelen zelf. Daar zijn eventueel andere ondersteuningsmogelijkheden voor.

Uitgebreide informatie over de komende subsidieregeling op de website van de RVO.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.