Nieuws

Nieuwe subsidieregeling emissieloze trucks

De overheid heeft een nieuwe subsidieregeling aangekondigd voor de aanschaf van vrachtwagens die geen uitlaatgassen uitstoten: AanZET, Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks.

Op 9 mei 2022 worden alle details bekendgemaakt. Wie de aanschaf van een truck overweegt, doet er goed aan de mogelijkheden voor een overheidsbijdrage in de gaten te houden.

De aanschafsubsidieregeling is onderdeel van een pakket maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen in de logistieke sector te verminderen. De nieuwe regeling vergoedt een deel van de meerkosten van zogeheten zero-emissie trucks ten opzichte van vergelijkbare dieselvrachtwagens.

De subsidie per voertuig wordt vastgesteld op basis van type vrachtwagen en bedrijfsgrootte van de aanvrager. Het maximumbedrag is € 131.900.

Naast AanZET komt er een subsidieregeling voor emissieloos bouwverkeer (SSEB). Hierbij gaat het om de aanschaf van bouwmaterieel, met name bouwmachines. Onder voorwaarden vallen ook trucks onder de regeling.

De subsidies voor vrachtwagens komen naast die voor emissievrije bestelauto’s (SEBA). Die bestaat inmiddels al.

Advies: houd de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in de gaten. Zodra de informatie beschikbaar is, zal die ook worden opgenomen op de betreffende webpagina’s van DEB.nl.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf
Elektrisch rijden
Elektrisch rijden: 4 grote trends voor mkb-ondernemers (met stappenplan)
Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.