Nieuws

Nieuwe energie bespaarplatform DEB helpt mkb’ers besparen op energierekening

DEB is op 28 januari 2021 officieel gelanceerd. Een gloednieuw en innovatief instrument waarmee mkb’ers aan de hand van hun bedrijfsgegevens inzicht krijgen in energiebesparing. Zij zien onder andere hoeveel geld iedere energiebesparende maatregel oplevert voor hun bedrijf, hoe groot de investering is en welke leveranciers er in de buurt gevestigd zijn.  

Duurzaam. Energie. Besparen is een nieuw initiatief van MKB-Nederland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en werd tijdens het vijfde EZK-event op 28 januari 2021 gelanceerd. 

Sandor Gaastra, directeur-generaal bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland staken tijdens dit evenement letterlijk en figuurlijk de stekker van DEB in het stopcontact. Daarmee kreeg de lancering van de platform zowaar een feestelijk tintje.

Energie besparen is belangrijk, maar moet ook financieel goed zijn voor een ondernemer. Deze platform helpt daar enorm bij

– Sandor Gaastra – Directeur-generaal bij het Ministerie van EZK

Samen met ondernemers

‘De klimaatcrisis is niet de enige crisis die ondernemers om offers vraagt’, zegt Vonhof van MKB-Nederland. ‘Ook de corona maatregelen hakken flink in op de financiële bestendigheid van velen. Toch is dit geen reden om het klimaat op een lager pitje te zetten.’  

‘We hebben de belangrijkste pijlers en pijnpunten voor ondernemers op het gebied van verduurzaming inmiddels in kaart gebracht. Dat zijn kennis, financiering en rentabiliteit. DEB is een platform die ondernemers helpt om deze obstakels te overwinnen, zelfs in deze tijd.

Daarmee wordt een win-winsituatie gecreëerd die zowel voor het klimaat als de ondernemers gunstig uitpakt. 


 

DEB | Het online platform

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om het platform vorm te geven. DEB is de eerste platform van zijn soort omdat een ondernemer hier op één plek alle informatie vindt om geld te verdienen met energiebesparing en direct aan de wet te voldoen.

Een verscheidenheid aan inspirerende interviews met ondernemers, kennisartikelen over wet- en regelgeving en informatie over diverse vormen van financiering en leveranciers, maken het platform compleet.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Wet- en regelgeving
Nieuwe rapportageverplichting voor Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)
Winnaars EZK Energie Award 2024
Nieuws
EZK Energie Award 2024: de winnaars in energiebesparing
Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.