Nieuws, Nieuwe EML

Nieuwe EML goedgekeurd

De EML is gepubliceerd in de Staatscourant.  Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2023. De EML bevat maatregelen die bedrijven kunnen nemen om energie te besparen. Voor elke ondernemer valt er winst te behalen dus kijk op onze website om te zien hoe jij met jouw onderneming je voordeel kunt doen.

De EML bevat maatregelen die bedrijven kunnen nemen om energie te besparen. Voor elke ondernemer valt er winst te behalen dus kijk op onze website om te zien hoe jij met jouw onderneming je voordeel kunt doen.

Wanneer je onderneming 50.000 KwH of 25.000 m3 aardgas (equivalent) verbruikt, moet je volgens de wet voldoen aan de energiebesparingsplicht. De verplichte maatregelen hebben een terugverdientijd van 5 jaar of minder en je vindt ze op de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing. Ook voor ondernemers die deze plicht niet hebben helpt de EML om energie te besparen. Buiten kostenbesparing realiseren, ondernemen we duurzaam en werken we gezamenlijk aan een groener klimaat.

De maatregelen waren voorheen gecategoriseerd per branche, maar vanaf dit jaar geldt de EML voor elke onderneming en bestaat deze uit 3 onderdelen: Gebouwen, Faciliteiten en Processen. De nieuwe EML is recent goedgekeurd door de overheid en wordt op zeer korte termijn gepubliceerd in de Staatscourant

Voor meer informatie, de EML en hulp bij energiebesparing kun je terecht op DEB. Duurzaam energie besparen doen we samen!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Forse waardedaling (20-40%) van niet-duurzame kantoren
Nieuws
“Dankzij een energiescan van mijn bedrijf zie ik nu veel meer verduurzamingsmogelijkheden”
Nieuws
Aanscherping energiesparingsplicht vanaf 1 juli

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.