Nieuws

Letterlijk tijd voor duurzaamheid

Dat het tijd is om alle aandacht te geven aan duurzaamheid, wordt in Amsterdam letterlijk zichtbaar gemaakt. Een terugtellende klimaatklok moet inwoners bewust maken van de uitstoot van CO2 en daarmee van de noodzaak tot het nemen van maatregelen.

Op verschillende digitale reclameschermen in de stad is de klok zichtbaar. Het idee is niet nieuw. New York en Berlijn gingen de hoofdstad voor. De klok in Amsterdam geeft aan hoe lang het nog duurt totdat de aarde met 1,5 graad is opgewarmd, met als basis de bijdrage van Amsterdam aan CO2-uitstoot. De 1,5 graad is de grens die op de klimaattop van Parijs in 2015 is afgesproken.

De klok wordt geprojecteerd tussen reclameboodschappen. Het gaat om een tijdelijke actie die mogelijk later dit jaar wordt herhaald. De gemeente hoopt dat de klok aanspoort tot het nemen van klimaatmaatregelen. Bij een forse vermindering van de uitstoot, wordt de klok bijgesteld. Het moment dat de ‘wekker’ afloopt, ligt nu ergens in 2033.

Via: Groenlinks Amsterdam
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend
Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.