Nieuws

Koningin Máxima brengt bezoek aan metaalbedrijf

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op verzoek van MKB-Nederland en de Metaalunie een werkbezoek aan metaalbedrijf Veluw Metal Creations (VMC) in Nieuwkuijk. Als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, sprak Koningin Máxima over innovatie, duurzaamheid, arbeidsmobiliteit en de gevolgen van de coronacrisis voor de metaalsector.

Rondleiding

De rondleiding door het metaalbedrijf ging van start na de ontvangst van Koningin Máxima door Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland. Ondernemer Arie van Veluw lichtte in de productiehal tijdens de rondleiding enkele voorbeelden toe van duurzame toepassingen.

Zo wordt bij MVC intelligente software gebruikt om afval- en restmateriaal tijdens het productieproces te verminderen. Het pand is daarnaast voorzien van ledverlichting, natuurlijke koeling en 7.500 zonnepanelen met een piekvermogen van 2.359.720 Watt.

DEB

Na de rondleiding werd een rondetafelgesprek gevoerd met Koningin Máxima, Leendert-Jan Visser, Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen en enkele ondernemers uit de metaalsector. Centraal stonden innovatie en de manieren waarop ondernemers investeren in ondernemerschap en duurzaamheidsinitiatieven.

Uiteraard kwam ook DEB ter sprake tijdens het gesprek. Dé digitale energie bespaarassistent die mkb-ondernemers helpt met het besparen van energie. Verder werd gesproken over schaarste in grondstoffen en uitdagingen op gebied van personeelswerving en aanbestedingen.

Wat is het Comité voor Ondernemerschap?

Koningin Máxima is lid van het Comité voor Ondernemerschap, dat is opgericht door het ministerie van EZK. Het doel van dit comité is om het groeipotentieel van het mkb te versterken en ondernemerschap in Nederland te stimuleren.

Afbeelding via MKB-Nederland

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws, Wet- en regelgeving
Nieuwe rapportageverplichting voor Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)
Winnaars EZK Energie Award 2024
Nieuws
EZK Energie Award 2024: de winnaars in energiebesparing
Nieuws, Zonnepanelen
In 4 stappen investeren in zonnepanelen voor jouw mkb-bedrijf

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.