Nieuws

De Nationale Klimaatweek zoekt Klimaatsupporters

Nederland heeft grote klimaatambities. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal, fossielvrij en circulair Nederland in 2050. Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe sneller we klimaatverandering afremmen en we verschil kunnen maken.

Daarom organiseert het ministerie van EZK de Nationale Klimaatweek. Gedurende deze week geven we duurzame, klimaatbewuste initiatieven die in de samenleving worden ontplooid het podium, om anderen die de eerste duurzame stappen nog moeten maken te inspireren.

Wie kan meedoen?

Bedrijven, stichtingen, verenigingen en overheidsorganisaties die hun beste beentje voorzetten voor het klimaat kunnen deelnemen aan de Nationale Klimaatweek. Loopt jouw bedrijf, stichting of organisatie voorop met verduurzaming of energiebesparing en ben je bereid om jouw duurzame initiatieven te delen en/of een actie of evenement te organiseren tijdens de Nationale Klimaatweek?

Meld je dan aan als ‘Klimaatsupporter’. Kijk voor de voorwaarden en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2022.nl. Je krijgt een platformkit met materialen die je kunt gebruiken en je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van alles wat er gebeurt in het kader van de NKW 2022.

Waarom zou je meedoen?

Geen bedrijf kan tegenwoordig meer zonder aandacht voor duurzaamheid: de kleine ondernemer het internationaal opererende bedrijf, de sportclub of branchevereniging: we dragen allemaal ons steentje bij.

Of je het nu doet vanuit de overtuiging dat het noodzakelijk is, voor je portemonnee, om klanten te binden of personeel te werven: duurzaamheid is een must. Door Klimaatsupporter te worden laat je zien dat het je menens is, dat jouw bedrijf of organisatie zich ook inzet voor minder CO2-uitstoot en meer energiebesparing. Je zet jezelf op de kaart en daarmee ben je een inspiratie voor anderen.

Na de Nationale Klimaatweek

Dat het noodzakelijk is om duurzaam te zijn, wil niet zeggen dat het makkelijk is. Waar te beginnen, hoe pak je het aan en hoe weet je wat je moet doen? Dat is voor iedereen anders, maar toch kunnen we elkaar inspireren en helpen. Een steun in de rug, dat kunnen we nu allemaal gebruiken. Daarom vormen alle Klimaatsupporters ná de Nationale Klimaatweek een netwerk: samen zetten we ons in voor een beter klimaat en we laten zien wat wél kan en wat mogelijk is:

Via het netwerk weten Klimaatsupporters elkaar te vinden voor vragen, inspiratie of samenwerking. Het ministerie van Economische Zaken zal u regelmatig per nieuwsbrief op de hoogte houden van alles wat er gebeurt met en in het netwerk: samen zorgen voor een duurzaam Nederland! Met vragen kunt u terecht bij [email protected].

Meer info? Ga naar de website van de Nationale Klimaatweek 2022.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend
Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.