Nieuws, Tips

Kies een CV die past bij het Nederlandse weer

Een verwarmingsinstallatie die zich aanpast aan het wisselvallige weer in Nederland bespaart energie en daarmee kosten. Het loont om te kiezen voor een weersafhankelijke installatie. Kom binnen een minuut te weten wat een ideale stooklijn is.

De eerste week van mei 2021 was tekenend. Binnen een paar dagen was het temperatuurverschil tien graden. Dergelijke wisselvalligheid hoort bij ons klimaat. Soms zijn de verschillen in het voor- en najaar zelfs nog groter. Daarom is het goed een verwarmingsinstallatie te hebben die hierbij aansluit. Die zich aanpast aan snel veranderende omstandigheden. Zo’n installatie verbruikt namelijk minder energie en bespaart dus kosten. Kies voor een verwarmingsketel met een weersafhankelijke regeling, is het advies. 

Aansturing op buitentemperatuur

Een weersafhankelijke regeling stuurt de ketel van de verwarmingsinstallatie aan op basis van de buitentemperatuur. Als het koud is, verwarmt de brander het water snel naar een hoge temperatuur. Daardoor kunnen de radiatoren ruimtes op de gewenste temperatuur brengen. Bij minder koud weer is een lagere temperatuur van het water ruimschoots voldoende om dezelfde binnentemperatuur te bereiken. Een dergelijke ketel bepaalt de watertemperatuur op basis van de buitentemperatuur. Dat bespaart energie.  

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend
Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.