Nieuws

EML-rapportage RVO

Energiebesparingsplicht

Afhankelijk van het energieverbruik geldt voor sommige bedrijfslocaties de energiebesparingsplicht. Wanneer je hier aan moet voldoen heb je mogelijk een informatie- en/of onderzoeksplicht energiebesparing. Is dit het geval? Dan doe je elke vier jaar rapportage van de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML). De EML-rapportage doe je aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deze lijst van de overheid bevat 149 energiebesparende maatregelen die je verplicht moet uitvoeren. Je kunt ook een alternatief voorstellen waarmee je even veel of meer energie bespaart. Wil je weten aan welke wet- en regelgeving je moet voldoen? Doe dan nu onze Quickscan!

Deadline rapportageverplichting gemist?

Heb je de deadline voor de informatieplicht gemist? Rapporteren kan en moet nog steeds. Zorg dat je dit alsnog doet, want vanaf 1 januari 2024 handhaven de omgevingsdiensten.

EML-rapportage RVO

DEB maakt het voldoen aan de informatieplicht- en onderzoeksplicht energiebesparing nu nóg makkelijker. Ons platform helpt je met het beoordelen van de EML en  het opstellen van een rapportage. De rapportage ontvang je in de gewenste opmaak voor het eLoket van RVO.

Heb je hulp nodig? Bekijk het eenvoudige en overzichtelijke 8-stappenplan informatieplicht.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Nieuws
Nominaties EZK Energie Award 2024 zijn bekend
Handreiking netcongestie
Nieuws, Netcongestie
Handreiking ‘Eerste hulp bij netcongestie’ voor mkb-ondernemers
EEnergy project subsidie mkb-ondernemers
Nieuws, Subsidies
EENergy project: subsidie voor energiebesparing

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.