Nieuws

Interview met partnermanager Frank Koreman over partner worden van DEB

Samen zijn we hard op weg naar een klimaatneutraal Nederland. Ondernemers spelen hierbij een grote rol. Om energiebesparing te stimuleren heeft de overheid de energiebesparingsplicht in het leven geroepen. Bedrijven met een energieverbruik van meer dan  50.000 kWh of 25.000 m³ aardgas moeten hieraan voldoen. De daarbij komende informatieplicht energiebesparing vraagt je elke 4 jaar de voortgang te rapporteren aan de hand van 149 erkende energiebesparende maatregelen.

Frank Koreman is partnermanager bij DEB: Duurzaam, Energie, Besparen. Maar wat is DEB precies?
“DEB is een onafhankelijk online platform dat ondernemers kosteloos helpt om inzicht krijgen in mogelijke energiebesparing. We helpen bij het doorlopen van de door de overheid opgestelde Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) en bij het opstellen van rapportage.” Verder vind je op DEB alle informatie over wet- en regelgeving, subsidies, energieadviseurs en kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Met welk doel is DEB in het leven geroepen?
Het doel van deb.nl is om de ondernemer te laten zien aan welke wet- en regelgeving voldaan moet worden en welke maatregelen lucratief zijn. “Ook wanneer je geen wettelijke verplichtingen hebt, helpt DEB je met energie- en dus kostenbesparing” legt Frank uit. “We willen met DEB obstakels wegnemen zodat energiebesparing eenvoudig, haalbaar en betaalbaar wordt. Zo maken we Nederland samen elke dag een stukje duurzamer. En dat is winst voor ons allemaal.”

Partner worden
Veel ondernemers zijn aangesloten bij brancheorganisaties of -verenigingen. Overkoepelende organisaties als gemeenten, brancheorganisaties, ondernemersverenigingen, bedrijventerreinen en parkmanagers kunnen kosteloos partner worden DEB. Zo helpen ze leden met het voldoen aan de energiebesparingsplicht. “Samen bundelen we onze krachten om als collectief meer impact te maken. Ook stimuleren we meedenken over de (door)ontwikkeling van ons platform.”

Wat doet DEB voor partners?
“Als partnermanager bereid ik de communicatie voor.” Hierdoor hoeft niet ieder voor zich het wiel uit te vinden en horen ondernemers dezelfde boodschap zo veel mogelijk in dezelfde taal. “Wij ontzorgen in de communicatie richting je achterban met informatie, tips en tools. We helpen ze met energie besparen en voldoen aan wet- en regelgeving.” Verder krijg je als partner beschikking over je eigen landings-/partnerpagina met logo.

Meer weten over partner worden?
Wil je de voordelen van DEB delen met je achterban? Of wil je meer informatie over het programma? Neem dan contact op met Frank, onze programmamanager. Hij vertelt graag alles over de mogelijkheden!

Neem contact op met Frank

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws en tips

DEB houdt je op de hoogte door actuele informatie, artikelen en nieuwsberichten over energiebesparing.

Laatste kans informatieplicht
Nieuws, Wet- en regelgeving
Deadline informatieplicht gemist? Rapporteer voor 1 januari
Energielabel C: met deze 5 stappen heb je het zo geregeld
Nieuws, Energielabel C, Wet- en regelgeving
In 5 stappen naar energielabel C
Nieuws
Besparen op je energiecontract

Alle maatregelen op een rij

Energiebesparing kan eenvoudiger en duurzaamheid hoeft niet altijd geld te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. Graag helpen wij jou bij die keuzes. Bekijk in één overzicht welke energiebesparende maatregelen jouw bedrijf kan nemen.

Op de hoogte
blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en kennisartikelen over duurzame energiebesparing.